Lazanje za svaku priliku – Kutak za domaćice

388

KUTAK ZA DOMAĆICE - Lazanje su definitivno jedno od najpopularnijih italijanskih jela i idealne su za svaku priliku. Mogu se spremati na razne načine, a mi vam predstavljamo recept kako da pripremite lazanje sa sirom i šunkom.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

  • 400 g kora za lazanje
  • 500 g praška šunke
  • 700 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 300 g parmezana
  • so, biber, vegeta – po ukusu
  • 500 g Pizza sir Belkino (100g – 50.90 RSD), koji je na akciji u svim PerSu marketima od 18. do 24. februara.

Priprema:

Za bešamel sos je potrebno da u mlako mleko dodate brašno i mešate sve dok ne nestanu grudvice od brašna. Zatim u to dodajte pripremljene začine: vegetu, so i biber. Kada to uradite stavite da se sve to kuva na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

U skuvani bešamel sos dodajte pripremljen parmezan. Vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći lazanje prethodno nauljite, zatim stavite red listova testa za lazanje, premažite bešamel sosom, preko toga poređajte prašku šunku i na to stavite pizza sir Belkino.

Postupak ponavljate dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, gornju koru lazanja premažite bešamelom, preko stavite pizza sir Belkino i pecite ih u rerni oko 20-25 minuta na 200 °C.

Prijatno!

Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici – OVDE.