Nikolina Lemić najuspešnija sportistkinja opštine Odžaci

323

ODŽACI - U Odžacima je 14. februara na 4. Danu sporta, održana svečanost na kojoj su proglašeni najuspešniji sportisti odžačke opštine u 2018. godini.

Nikolina Lemić / Foto: SBK "Mladost" Odžaci

Najuspešnija sportistkinja opštine Odžaci je karatistkinja Nikolina Lemić, prenosi Radio Odžaci.

Za najuspešniji sportski klub izabran je FK „Tekstilac“ iz Odžaka, najbolja muška ekipa je RK „Borac“ iz Bačkog Gračaca, a najbolja ženska ekipa RK „Deronje“. STK „Miletić“ iz Srpskog Miletića dobitnik je priznanja za uspešnu mušku ekipu.

Rukometašica Milica Miladinović, tekvondistkinja Ana Žjak i odbojkašica Anita Jovanović dobile su priznanje za uspešnu sportistkinju, dok su uspešni sportisti rukometaš Rajko Orelj, sportski ribolovac Ilija Antanasković i stonoteniser Dario Loboda. Nagrada za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji nije dodeljena.

Priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka pripalo je Aleksandri Miljković, dok su za najbolje sportske radnike proglašeni Veljko Kocić i Mihajlo Sujer. Nagrada za životno delo dodeljena je Zoranu Rakonjcu, košarkaškom treneru i nastavniku fizičkog.

Danilo Ranđelović dobio je priznanje za najperspektivnijeg sportistu opštine za rezultate u tekvondou i vu šu kung fu sportu, dok je najperspektivnija sportiskinja tekvondoistkinja Anđela Jovanović.

Proglašeni su i perspektivni mladi sportisti: fudbaleri Petar Stojanović, Lazar Ilibašić, Nenad Vasić, Janko Benka, Nemanja Spasić i Marko Marković, rukometaši Vuk Vukmirović, Milan Čolić, Stefan Tiragić, Saša Lazić i Dušan Grubić, sportski ribolovac Stefan Jovanović i stonoteniser Jovan Marković.

Perspektivne sportistkinje su: rukometašice Anastasija Čerubdžić, Ana Ćuić, Nikolina Bomeštar i Lana Pavlica, fudbalerka Milica Vujasinović, sportski ribolovac Aleksandra Pavkov i karatistkinje Andrijana Pavkov, Milica Popović, Kristina Popović, Vanja Pavkov i Elena Agbaba.

Kadeti FK „Tekstilac“ dobili su priznanje za najperspektivniju mušku ekipu, dok je RK „BSK 2012“ – generacija 2006. najperspektivnija ženska kadetska ekipa.

Školski sport

Stonoteniseri OŠ „Kosta Stamenković“ iz Srpskog Miletića, nastavnika Zorana Rakonjca i strelci OŠ „Miroslav Antić“ iz Odžaka, nastavnika Nikole Pavlovića proglašeni su za najuspešnije muške ekipe školskog sporta.

U ženskoj konkurenciji isto priznanje pripalo je futsal ekipi OŠ „Miroslav Antić“ Odžaci, nastavnika Zdenka Kiselje i ekipi trećeg razreda OŠ „Bora Stanković“ iz Karavukova u Malim olimpijskim igrama (učiteljica Danijela Stamenković).

Šahisti Vukašin Šoškoćanin iz OŠ „Miroslav Antić“ i Mihajlo Dombrovski iz OŠ „Branko Radičević“ proglašeni su za najbolje sportiste školskog sporta, dok je najbolja sportistkinja školskog sporta gimnastičarka Jovana Jovičić iz OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca.

Zdenko Kiselja dobio je priznanje za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja.

Specijalne nagrade dodeljene su Igoru Praći za uspehe u tenisu, Leni Marjanović za uspehe u fudbalu, manifestaciji „Plivanje za časni krst 2018“, Dušanu Jovanoviću za uspehe u bodibildingu, Nenadu Ristiću za razvoj auto-sporta, KSR „Dunav“ Karavukovo za promociju sportskog ribolova.