Hortik: Zamena azbestnih cevi prioritet Mesne zajednice Crvenka

528

CRVENKA - Razgovarali smo sa sekretarom Mesne zajednice Crvenka Petrom Hortikom koji nam je otkrio planove za tekuću godinu, prioritete i još mnogo toga. Ovaj razgovor deo je projekta "Mesna zajednica u službi građana".

Foto: B. Grbić

NM: Kako ste zadovoljni sprovedenim aktivnostima mesne zajednice iz prethodne godine?

Hortik: Mesna zajednica Crvenka je u prethodnoj godini ostvarila skoro sve što je bilo u planu. Urađeno je dosta značajnih projekata, a svakako je još mnogo toga u planu da se uradi u narednom periodu. Jedan od sigurno najznačajnijih projekata našim građanima bilo je i ponovno stavljanje u funkciju javne eko česme u parku. Vrednost ovog projekta je blizu 600.000 dinara. Takođe, na kanalizacionoj mreži se dosta uradilo i taj ogromni projekat je u završnoj fazi. Uređeno je šetalište na Trgu Duška Trifunovića kod Doma kulture, gde je uloženo oko šest miliona dinara, a sva autobuska stajališta su rekonstruisana i modernizovana. Postavljena je nova LED rasveta u samom centru Crvenke. Mesna zajednica je takođe aktivno učestvovala u organizaciji različitih manifestacija, naročito kada su u pitanju „Slatki dani u srcu Bačke“. Ova manifestacija postala je jedna od najposećenijih, ne samo u opštini, već i u čitavom regionu, te se nadamo da će i u budućnosti biti tako. Dalje, osvetljena su oba mosta u Crvenki, kao i već spomenuta javna česma u parku. Asfaltirani su i mnogobrojni parking prostori i trotoari, kao i ulice kojima je bila potrebna sanacija tog tipa. Realizovano je i još mnogo malih projekata, sve u cilju uređenja životnog prostora stanovnika našeg mesta. Naravno, sve to ne bi bilo moguće da nije bilo ogromne pomoći JKP „Vodovod“ iz Crvenke i Opštinske uprave.

 

NM: Kakve aktivnosti planirate u tekućoj godini?

Hortik: Pre svega, Mesna zajednica Crvenka će nastaviti svakodnevno da radi na poboljšanju uslova života svih građana. Prioritet ove godine biće zamena azbestnih vodovodnih cevi u jednom delu Crvenke (od benzinske pumpe NIS-petrol u pravcu prema Sivcu). U planu je i proširenje raskrsnice u samom centru Crvenke, kao i rekonstrukcija Sportske hale „Slobodan Čile Mišković“, za koju su sredstva delom obezbeđena iz Pokrajinske vlade, a delom iz budžeta opštine Kula. Takođe, planirani su i radovi na rekonstrukciji stadiona „Milorad Džomba“, kao i nastavak asfaltiranja. U saradnji sa elektroprivredom, u planu je zamena dotrajalih bandera i postavljanje novih na mestima gde su potrebne. Opštinska uprava će nam i ovde pružiti podršku i finansijsku pomoć.

Foto: B. Grbić

NM: Šta se nalazi na listi prioriteta mesne zajednice?

Hortik: Pored prethodno navedenih aktivnosti i prioriteta koje smo zacrtali za naredni period, moram da napomenem da kreće i drugi krug prijava za Senior kartice, koje  omogućavaju razne pogodnosti našim penzionerima. Uzevši u obzir veliko interesovanje naših najstarijih sugrađana za ovu uslugu, smatramo da je održavanje ovog programa od velike važnosti. Takođe, kao i do sada, trudićemo se da izađemo u susret i pomognemo mnogobrojnim udruženjima u našem mestu, te da se svi zajedno potrudimo da od naše Crvenke stvorimo bolje, naprednije i lepše mesto za život.

 

NM: Kakvu saradnju imate sa drugim institucijama?

Hortik: Mogu reći da je saradnja sa drugim institucijama izuzetno dobra. Pored JKP „Vodovod“ Crvenka, koji nam je najveća podrška, istakao bih da odličnu saradnju imamo i sa OŠ „Vuk Karadžić“, kao i sa Srednjom stručnom školom u Crvenki. Takođe, tu su i PU „Bambi“ i Dom kulture u Crvenki, sa kojima jako lepo sarađujemo. Što se tiče viših instanci, saradnja sa lokalnom samoupravom je na izvanrednom nivou i tu imamo ogromnu pomoć i podršku.

Foto: B. Grbić

NM: Na koji način ostvarujete komunikaciju sa građanima?

Hortik: Neposredni kontakt i komunikaciju ostvarujemo svakodnevno u prostorijama Mesne zajednice Crvenka, kako lično, tako i putem telefona. Veoma smo otvoreni za saradnju i trudimo se da sve probleme i sugestije građana rešimo u što kraćem vremenskom roku. Drago nam je kada građani dođu sa svojim predlozima, jer na taj način pokazuju ne samo da im je stalo do našeg mesta,  već i da cene naš trud da od Crvenke napravimo naselje za primer dobre saradnje svih institucija i građana.

 

NM: Šta biste izdvojili kao najveći problem u mesnoj zajednici?

Hortik: Ne bih rekao da imamo nekih velikih problema u Mesnoj zajednici, pogotovo sada kada se rekonstrukcija kanalizacione mreže privodi kraju. Ipak, ukoliko i dođe do nekog većeg izazova, koji će zahtevati pomoć viših organa vlasti, siguran sam da ćemo naći način da to zajedničkim radom i trudom rešimo na najbolji mogući način.

Sve članke iz rubrike „Mesna zajednice u službi građana“ možete pronaći – OVDE.