Rukometašice Vrbasa pobedom startovale prolećni deo sezone

176

VRBAS - Na otvaranju prolećnog dela sezone, rukometašice "Vrbasa" gostovale su neugodnom protivniku ŽRK "Pančevo" koji su na tabeli zaostajali samo dva boda iza vrbaskih rukometašica i nalazile se na visokom četvrtom mestu.

Foto: ŽRK "Vrbas"

Prve tri ekipe, ORK „Beograd“, „Željezničar“ iz Inđije i ŽRK „Vrbas“ do ovog kola delili su prvo mesto sa istim brojem bodova 18. Posle prvog kola u drugom delu takmičenja, mnoge stvari su jasnije.

ORK „Beograd“ sa zadržao na čelu tabele pobedivši ŽRK „Pirot“ kod kuće a „Željezničar“ iz Inđije, izgubivši bod u Kragujevcu od Radničkog, pao je na treće mesto.

ŽRK „Vrbas“ je pobedom u Pančevu diskvalifikovao i ugasio svaku nadu tom klubu da se plasira u Super A ligu Srbije. Vučice iz Vrbasa su u startu utakmice dale doznanja pančevačkom klubu da se ne nada mnogo za bodove. Vrlo brzo Vrbašanke su napravile pet i šest golova razlike i to su održavale ceo meč.

„Pančevo“ se u jednom trenutku vratilo u igru ali su devojke iz Vrbasa to sve lepo privele kraju i sa šest golova razlike odnele bodove u svoj grad. Krajnji rezultat bio je 30:24 za ŽRK „Vrbas“.

Mora se napomenuti da je ekipa iz Vrbasa u prelaznom roku ostala bez do sada najboljeg igrača u svom timu Zorane Milić, koja je karijeru nastavila u ŽRK „Osijek“ i bez levog beka Jelene Zečević koja je otišla u ORK „Beograd“.

Dobre poteze u prelaznom roku, trener Milutin Lučić i direktor Damir Rojević, povukli su sa odličnim izborom pojačanja, u dovođenju Jelene Mančić pivota iz Beograda, bivšeg kapitena ŽRK „Crvena zvezde“, Anje Stanišić desnog krila, a najbolji posao završen je dovođenjem juniorske reprenzetativke Srbije Dunje Tabak iz Rume. Upravo Dunja Tabak je već u prvom meču protiv „Pančeva“ uzela laskavu titulu igrača utakmice postigavši šest golova.

Mora se pomenuti i jako dobra igra Aleksandre Mitić, Dušane Kovačić, Milice Cvelf i standardno dobre Jelene Mažić, koje su uz Dunju Tabak i Jelenu Mančić slomile krila pančevačkog tima. Odličnim odbranama kapiten Jovana Vasiljković potvrdila je zašto je kapiten u pobedničkom timu „Vrbasa“.

Sledeće kolo ekipa „Vrbasa“ dočekuje ORK „Beograd“ i pred svojom publikom bije bitku sa direktnim konkurentom za ulazak među 10 najboljih ekipa Srbije.