Zlato i dve bronze za Luku Erakovića i PK Delfin

213

VRBAS - Plivački klub "Delfin" iz Vrbasa proteklog vikenda učestvovao je na Prvenstvu Vojvodine u Bečeju sa šest plivača.

U kategoriji pionira takmičili su se Rodić Tijana i Bajai Leon, u kategoriji kadeta Anđelović Miloš i Gonclik Martina, u kategoriji juniora Kankaraš Nikola i kao senior Eraković Luka. Svi plivači su oborili svoje lične rekorde, a osvojene su i tri medalje i to u apsolutnoj kategoriji Eraković Luka je na 100m slobodno osvojio zlatnu medalju i postao najbolji plivač Vojvodine, a na 100m mešovito i 50m slobodno je osvojio bronzane medalje.

„U klubu smo svi presrećni što je Luka postao najbolji plivač Vojvodine i još jednom dokazao da je daleko najbolji plivač u našem gradu a posebno smo zadovoljni sa novim talasom mladih plivača koji su plivali sjajno i pokazali da za budućnost našeg kluba ne treba da brinemo“, poručili su iz kluba.

Trener Miloje Glušac rekao je da je presrećan postignutim rezultatima. „Posle odlaska velikog broja starijih plivača koji su proslavili naš klub i posle mojih prošlogodišnjih zdravstvenih problema ponovo krećemo ka velikim uspesima. Luka je dokazao da je pravi vođa ekipe i da je najbolji predstavnik našeg kluba i našeg grada i posebno raduje da je u prvoj godini kao senior došao do titule najboljeg plivača Vojvodine. Posebno raduje što je ovo prvenstvo Vojvodine pokazalo da naš klub ima sjajne mlade plivače i da za nekoliko godina juriša ka novom cilju, a to je da posle Pejičić Sare, Čolaković Ivone i Eraković Luke naš klub dobije i četvrtog reprezentativca Srbije“, kaže Glušac.