Prvaci gledali film o vodi u Muzeju, otvorena dečja izložba “Prirodu čuvam, jer prirodu volim”

106

VRBAS - Film za decu "Voda je život", koji je proizvelo JKP "Komunalac" 2017. godine u saradnji s Gradskim muzejom, danas je bio prikazan učenicima prvih razreda Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u sklopu akcije "Pozovi komšiju u muzej".

Nakon projekcije filma u kome glavni junaci Jovana Popović i Luka Bilenjkij, učenici OŠ “Bratstvo jedinstvo”, gledaocima otkrivaju šta bi bilo da nema vode i koliki je njen značaj, prvaci su obišli stalnu postavku Muzeja u pratnji kustosa Pavla Orbovića i svojih učiteljica.

“Ekološki sadržaji koji su, inače, zastupljeni u našem školskom programu, zahvljljujući filmu koji su nađi đaci pogledali, sada su produbljeni. Prvaci su s velikom pažnjom pratili film i znanja koja su dobili će im koristiti u daljem životu”, rekla je učiteljica Radmila Sapun.

Foto: JKP “Komunalac”

Direktorka OŠ “P.P. Njegoš” Slavica Gvozdenović istakla je da je za osmoletku velika čast što učestvuje u akciji koju je pokrenuo Gradski muzej.

„Akcija “Pozovi komšiju u Muzej” već je ispunila svoj zadatak, spojila je školu, komunalno preduzeće i kulturnu ustanovu s ciljem da se proširuju znanja iz raznih oblasti, u ovom slučaju, o vodi. Ovakve akcije još više će učvrstiti veze koje naša škola već dugi niz godina gradi s „Komunalcem“ i Muzejom“, kaže Gvozdenović.

Tokom posete Muzeju, prvaci su pogledali i izložbu grupnih radova mališana iz PU “Boško Buha” koji su učestvovali u projektu JKP „Komunalac“ pod nazivom “Prirodu čuvam, jer prirodu volim”. Radove je ocenjivao žiri na čelu sa master inž. arhitekture u JKP “Komunalac” Draganom Kostić.

“Ocenili smo 20 grupnih radova dece koja su učestvovala u ekološkim radionicama što znači da je ovim projektom obuhvaćeno blizu 500 mališana. Kriterijumi kojih smo se držali su bili kompozicija, materijalizacija, forma, kolorit i elementi koji su upotrebljeni u radovima. Zadatak je bio težak s obzirom na to da su svi radovi veoma lepi i maštoviti“, rekla je Dragana Kostić i dodala da će nagrada za najbolji rad, kao i četiri diplome, biti dodeljene 22. marta na Dan voda.

Foto: JKP “Komunalac”

Rad predškolaca vrtića “Bubica” čije su vaspitačice Nada Backović i Žaklina Damjanović proglašen je za najbolji i kao takav biće nagrađen. Diplome su pripale deci iz “Livadice” (vaspitačice Dragica Pastor i Katarina Karanović), “Poletarca” (Maja Baucal i Vera Vujačić), “Bubice” (vaspitačice Vesna Bubanja i Olivera Bajić) i “Suncokret” (vaspitačice Agota Molnar, Margita Teglaš, Vjerka Nota).

Izložba će biti otvorena u holu Muzeja do petka, 1. marta.

Pogledajte prilog koji su napravili zaposleni u Sekturu marketinga JKP “Komunalac”: