Takmičari PK „Bjelica“ iz Vrbasa i Kule nastavili sa odličnim rezultatima

226

VRBAS / KULA - U subotu i nedelju u Bečeju je održano prvenstvo Vojvodine za pionire, kadete i juniore. PK “Bjelica” Vrbas je na najbolji način predstavio grad osvojivši dve titule prvaka Vojvodine, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja.

Foto: PK "Bjelica"

U subotu je nastupalo oko 300 najboljih plivača Vojvodine u konkurenciji pionira i kadeta gde je vrbaski klub osvojio šest medalja.

U konkurenciji pionira osvajači medalja bili su:

  • Marija Krajinović: prvak Vojvodine na 100m leđa i dve bronze – 100m kraul i mix
  • Lenka Kozomora: viceprvak na 100m prsno
  • Štafeta 4x50mix u sastavu Marije Krajinović, Lenke Kozomore, Mine Mandić i Mine Bajagić bila je bronzana i mozda napravila najveće iznenađenje na takmičenju

U konkurenciji kadeta:

  • Sara Pavljuk postala je viceprvak na 200m prsno.

U nedelju su nastupali juniori i apsolutna kategorija gde je učestvovalo 250 plivača iz 25 vojvođanskih klubova.

  • Jelena Kosović postala je prvak Vojvodine na 200m delfin, viceprvak na 100m delfin i osvojila je dve bronze – na 50m delfin i leđno
  • Milena Mandić je viceprvak na 100m kraul i dva puta je bila treća na 100 i 200m leđno.

Ovaj uspeh je posledica sistematskog rada u klubu, što dokazuju osvojene medalje u tri različite kategorije kao i neprekinut višegodišnji niz stvaranja prvaka Vojvodine. U klubu rade profesori fizičkog vaspitanja, Zdravko Bjelica profesor – licencirani trener sa A licencom, Veljko Vukićević -profesor na trećoj godini doktorskih studija Fakulteta za fizičko vaspitanje, Miloš Bjelica profesor – licencirani trener plivanja, Milija Bjelica apsolvent fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja i licencirani sudija u PSS.

Svi zainteresovani koji bi želeli da se priključe i treniraju sa šampionima, mogu da se jave na telefon 060/668-48-74 Miloš.