(VIDEO) Zakup pijačnog prostora u Vrbasu i Zmajevu po nepromenjenim cenama do kraja marta

120

VRBAS - JKP "Komunalac" Vrbas obaveštava zainteresovane zakupce da će sklapanje ugovora o rezervaciji pijačnog prostora za sezonu 2019/2020 trajati od 1. do 31. marta tekuće godine.

Foto: JKP "Komunalac"

Zakup će se u ovom periodu obavljati po starim cenama. Želja menadžmenta je da se na ovaj način stimulišu i pomognu proizvođači i trgovci koji robu prodaju na vrbaskim pijacama, a dolaze iz svih mesta vrbaske opštine i šire.

Za ugovore sklopljene nakon poslednjeg dana marta, cene rezervacije se uvećavaju za 30 odsto.

Na Velikoj pijaci u Vrbasu ima 119 tezgi za povrće i 73 tezge za samostalne trgovinske radnje, kao i 204 kocki, a na raspolaganju je i osam rashladnih vitrina. Na Maloj pijaci ima 91 tezga za povrće, 171 kocka za prodaju razne robe kao i šest rashladnih vitrina.

Na pijaci postoje i mesta za prodaju iz kamiona. Na vrbaskoj pijaci subotom može da stane 11 kamiona, a na pijaci sredom za kamione ima devet mesta.

Vodi se računa da zakupci pijačnog prostora imaju dobre uslove koji mogu da zadovolje njihove potrebe u vezi sa prodajom proizvoda. Na pijaci u Zmajevu na kojoj ima 41 tezga ovih dana obeleženo je i 27 dodatnih mesta za prodaju kako bi svi zainteresovani mogli da obezbede prostor za svoje proizvode.

U Vrbasu ugovori će se zaključivati u prostorijama pijačne uprave na Velikoj pijaci (subotom) u vremenu od 06:00 do 14:00 časova i Maloj pijaci (sredom) u istom terminu.

Ugovori u Zmajevu će se zaključivati u prostorijama pijačne uprave na pijaci, utorkom u vremenu od 06:00 do 14:00 časova.

Preporučuje se zainteresovanim zakupcima da ugovore sklope blagovremeno kako bi izbegli gužve i uvećanje cene od 30 odsto.