Opšta bolnica Vrbas dobila novu operacionu salu za carske rezove

484

VRBAS - Donacijom kompanije "Karneks" od 70.000 evra opremljena je operaciona sala za carske rezove u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas.

Opšta bolnica Vrbas / Foto: Bratislav Grbić / februar 2018.

Svečanom otvaranju operacione sale prisustvovali su direktor MK grupe Jovan Purar, generalni direktor „Karneksa“ Mohan Šresta, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić, direktor Opšte bolnice Vrbas dr Milan Popov i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Prema rečima dr Popova, adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, dobijena je i adekvatna lokacija za operacije, budući da se operaciona sala ranije nalazila na spratu niže, pa su majke i bebe morale da se premeštaju na porodiljsko odeljenje posle carskog reza. Popov je istakao da je broj porođaja u protekloj godini bio za deset odsto veći u odnosu na 2017. i rekao da očekuje da se taj trend nastavi i ove godine.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac kaže da je ovo veoma važna pomoć jer opština ne može sama da finansira sve što je potrebno bolnici i dodao da je ovaj susret sa prvim ljudima MK grupe iskorišćen za skapanje dogovora o još jednoj donaciji od javnog značaja za sve građane opštine Vrbas, prenosi info portal Opštine Vrbas.

Iz kompanije „Karneks“, koja je ovom donacijom obeležila šest decenija postojanja, kažu da već tradicionalno pomažu zdravstvu i podsećaju da su za svoj pedeseti rođendan Opštoj bolnici Vrbas donirali reanimobol koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu.