Kondić: Iza nas jedna od uspešnijih godina, nastavljamo sa velikim projektima

366

KULA - U okviru projekta "Mesna zajednica u službi građana", razgovarali smo sa sekretarom Mesne zajednice Gornji grad u Kuli Milanom Kondićem.

Mesna zajednica Gornji grad Kula

NM: Kako ste zadovoljni sprovedenim aktivnostima mesne zajednice iz prethodne godine?

Kondić: Jedna od uspešnijih godina je iza nas. Kao neko ko je spona između građana i lokalne samouprave, a ko uviđa potrebe građana i izlazi u susret njihovim zahtevima, mogu da kažem da smo 2018. godinu završili sa mnogo uspeha. Mnogi veliki projekti su realizovani u saradnji sa lokalnom samoupravom, mnogi problemi komunalne infrastrukture su rešeni, a potrudili smo se da i najmlađima obezbedimo bolje i lepše mesto za odrastanje i igru. Među većim projektima bilo je rešavanje i uređenje parkinga i asfaltiranje kolovoza u ulici Maršala Tita iza Lamela, vrednost ovog projekta je bila oko 8,5 miliona dinara, zatim i uređenje parkinga i igrališta na Fragmentu, čime smo rešili veliki problem parkinga za stanare ovih zgrada, a deci omogućili da se igraju u blizini objekta u kojem stanuju. Sanirane su i asfaltirane Radnička ulica, Ulica Vuka Karadžića, kao i deo trotoara u Ulici Maršala Tita. Jedna od većih investicija bila je i proširenje puta u Ulici Veljka Vlahovića, kao i izgradnja treće trake, čime su izbegnute gužve, a bezbednost građana u saobraćaju je znatno povećana. Atmosferski kanali između ulica Maršala Tita i Nikole Tesle, sanirani su i rešen je problem domaćinstvima koja se tu nalaze. Trudili smo se da u glavnoj ulici poboljšamo osvetljenje na svim pešačkim prelazima, a građanima koji koriste autobuski prevoz, postavili smo dva pametna stajališta i time modernizovali i ulepšali izgled glavne ulice. Urađeno je zaista dosta, mnoge probleme građana rešavali smo u hodu i trudili se, da što pre nađemo adekvatno rešenje za svaki problem.

 

NM: Kakve aktivnosti planirate u tekućoj godini?

Kondić: U ovoj godini nastavljamo sa velikim projektima. Jedan od najbitnijih je izgradnja sportsko-rekreativnog centra na Vašarištu, za koji je projektna dokumentacija završena i čim vremenski uslovi dozvole, izgradnja počinje. Projekat za ovu investiciju finansirao se jednim delom i iz sredstava samodoprinosa mesne zajednice.  Dalje, sledi nam uređenje parka u centru, zamena vodovodnih cevi radi poboljšanja kvaliteta vode, sanacija postojećih pešačkih staza, kao i priprema dokumentacije, a zatim i izgradnja pešačke staze u Vinogradskoj ulici. Potrudili smo se da budemo ažurni u prvom krugu Senior kartica, a kako je u toku drugi krug, možemo reći da  još spremnije izlazimo u susret zahtevima. Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom i nadležnima, prioritet nam je da pronađemo rešenje za višedecenijski problem Telečke kose koja zadaje veliki problem građanima koji žive na tom potezu.

 

NM: Šta se nalazi na listi prioriteta mesne zajednice?

Kondić: Prioritet nam je sve što je bitno za bolje funkcionisanje i viši standard naših građana. Naravno želimo svaki započeti projekat i investiciju uspešno da privedemo kraju, te da zadate ciljeve dostignemo.

 

NM: Kakvu saradnju imate sa drugim institucijama?

Kondić: Moram istaći da je saradnja sa svim institucijama na visokom nivou. Bez pomoći i podrške lokalne samouprave, ne bismo uspeli da realizujemo mnogo toga. Što se tiče javnih preduzeća, pogotovo JKP “Komunalac“, želim samo da uputim veliku zahvalnost jer su nam uvek izlazili u susret.

 

NM: Na koji način ostvarujete komunikaciju sa građanima?

Kondić: Imamo veoma dobru saradnju sa svim institucijama, ali prvenstveno smo na usluzi građanima. Svakodnevno smo tu za njih, u kancelariji mesne zajednice, gde mogu da nam se obrate lično ili putem telefona. Poštujemo potrebe svih građana i želimo da sa svojim sugestijama usmere naše akcije na realizaciju viših ciljeva, kako bi naša Kula bila još bolje mesto za život.

 

NM: Šta biste izdvojili kao najveći problem u mesnoj zajednici?

Kondić: Kao najveći problem i izazov za našu mesnu zajednicu, izdvojio bih sanaciju i rešavanje problema u Ulici Maksima Gorkog, pošto usled erozije tla, ulica tone. Naravno, već su angažovane najbolje firme iz te oblasti, kako bi se našlo najkvalitetnije rešenje.

Sve članke iz rubrike “Mesna zajednice u službi građana” možete pronaći – OVDE.