Najveća potvrda kvaliteta rada: Opšta bolnica Vrbas akreditovana na sedam godina

905

VRBAS - Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije akreditovala je Opštu bolnicu Vrbas na sedam godina, čime je potvrđen kvalitet rada ove ustanove.

Zvaničan izveštaj i sertifikat Agencije za akreditaciju o akreditacionom statusu Opšte bolnice Vrbas za naredni period, rukovodstvu bolnice uručio je Vladimir Arsenović, v.d. direktor agencije, koji je tom prilikom rekao:

„Opšta bolnica Vrbas akreditovana je u celosti (za kliničke i nekliničke standarde) i u ukupnom proseku ocena, četvorke i petice čine 98,22 odsto. Po Pravilniku o akreditaciji, sa ovakvim ocenama više je nego dovoljno da Opšta bolnica Vrbas dobije sertifikat na sedam godina. Ono što moram da istaknem je da postoji jedan kontinuitet, ne samo u procesu akreditacije, već i u unapređenju kvaliteta zdravstvene usluge. Ovo je treći sertifikat o akreditaciji Opšte bolnice Vrbas. Prvi je dobijen na godinu dana, drugi na tri godine, a ovaj poslednji, na najveći mogući broj, na sedam godina. Pohvalio bih kontinuitet, ali i dobru organizaciju i timski rad.“

Direktor vrbaske bolnice Popov dr Milan podsetio je da je pre dve godine u ime zaposlenih izjavio da će ova zdravstvena ustanova biti jedna od najboljih, ako ne i najbolja opšta bolnica u Srbiji. „Mi idemo ozbiljnim koracima u tom pravcu, a ovo je jedan od dokaza da smo na dobrom putu. Tri godine je trajala priprema da bismo dobili akreditaciju na sedam godina. Uspeha ne bi bilo da se zaposleni nisu maksmalno trudili, mada, kako to uvek kažem, ovo nije pohvala, već stimulacija u daljem radu. Čestitam svim zaposlenima što je Opšta bolnica Vrbas dobila akreditaciju na sedam godina, ali naglašavam da svake godine krećemo ispočetka u novom procesu“,  rekao je dr Popov, zahvalivši se zaposlenima, ali i svim partnerima lokalne zajednice.