(VIDEO) (FOTO) Vrbaski vodovod i KEM na Međunarodnim danima energetike i investicija

343

VRBAS - Na osmim po redu Međunarodnim danima energetike i investicija, koji se održavaju na Novosadskom sajmu, pored Kancelarije za energetski menadžment opštine Vrbas učestvovao je i predstavnik JKP "Komunalac" Miroslav Fejsa, rukovodilac PJ "Vodovod i kanalizacija".

Foto: JKP "Komunalac"

Fejsa se predstavio u sklopu Panela „Dobra energija za vodosnabdevanje“, gde je govorio o energetskoj efikasnosti i o tome kako je finansirati, jer vrbaski vodovod, u odnosu na ostala preduzeća koja se bave vodosnabdevanjem, prednjači u ovoj oblasti.

Foto: JKP „Komunalac“

Na Panelu su, između ostalog, predstavnici Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije hvalili vrbaski vodovod svrstavši ga u red najboljih. Dok je prethodnu godinu obeležilo uvođenje Stacionarnog sistema daljinskog očitavanja vodomera, u 2019. godini vrbaski vodovod ponovo ide korak napred, jer teži da ostvari još veću uštedu.

Foto: JKP „Komunalac“

„Ako bismo sada stali, gubici bi se vratili na prethodni nivo. Naš cilj je da i dalje radimo na smanjenju gubitaka kroz zamenu vodomera novije generacije, kao i smanjenju potrošnje energije za isporučenu vodu“, objasnio je Miroslav Fejsa.

Foto: JKP „Komunalac“

Štand Kancelarije za energetski menadžment posetio je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, koji je podsetio na višegodišnje iskustvo kancelarije i veliki broj projekata koji su osmišljeni kroz njen rad.

Ciljevi Dana energetike su saradnja relevantnih aktera u oblasti energetskog i sektora lokalnog razvoja u Srbiji i regionu, upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima, predstavljanje naprednih tehnologija i oblika finansiranja energetskih projekata. Ovaj najveći forum za inostrane i domaće projekte organizuje Novosadski sajam, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i RES fondacije.