Potpisan Memorandum o saradnji između opštine Vrbas i „Solidarnosti“

132

VRBAS - Opština Vrbas i Društvo za pomoć ugroženim licima "Solidarnost" nastavili su zajednički rad potpisivanjem Memoranduma o saradnji i podršci klijenata u ekonomskom osnaživanju.

Centar Vrbasa / Foto: Bratislav Grbić

Kako prenosi vrbaski opštinski sajt, članica Opštinskog veća zadužena za socijalna pitanja Danijela Ilić rekla je da je do nastavka saradnje došlo zbog dalje potrebe za unapređivanjem saradnje u podršci izbeglim licima koji su korisnici programa Regionalnog stambenog zbrinjavanja. Takođe, cilj je stvaranje uslova za ekonomsku samostalnost izbeglica kroz dodelu grantova u alatima, za zanatska zanimanja i opremi za poljoprivredne poslove.

Ona dodaje da će korisnici u okviru ovog programa dobiti besplatne obuke iz malog preduzetništva i obuke za popunjavanje biznis planova, a osnovni cilj je da se tim porodicama obezbedi mogućnost da izađu iz zone siromaštva.

U ime „Solidarnosti“ ugovor je potpisao Mirko Vukčević, koji je istakao da je opština Vrbas pokazala spremnost za saradnju, što je potvrđeno tokom protekle godine podrškom rukovodstva lokalne samouprave i pozitivnim komentarima korisnika, piše portal Opštine Vrbas.