Obustavlja se postupak javne nabavke za uređenje parka u Kuli

1273

KULA - Opštinska uprava Kula donela je odluku o obustavi javne nabavke za uređenje parka u Kuli iz, kako je rečeno, objektivnih i dokazivih razloga koji se nisu mogli predvideti u vreme pokretanja postupka.

Foto: B. Grbić

U planu je bilo postavljanje dečjeg igrališta, uklanjanje fontane na čijem mestu bi bila postavljena česma, zatim postavljanje urbanog mobilijara i drugi radovi na uređenju parka.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke o obustavi radova, nadležno ministarstvo donelo novi tehnički propis u cilju regulisanja oblasti bezbednosti dečjih igrališta na otvorenom prostoru. Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta propisani su bitni zahtevi za zaštitu zdravlja i bezbednosti, a koji se odnose na potrebne površine i opremu za dečja igrališta, kao i drugi zahtevi i uslovi koji moraju biti ispunjeni prilikom postavljanja i tokom upotrebe dečjih igrališta.

Nadalje, usled prethodno navedenih razloga, došlo bi do pomeranja roka početka u završetka predmetnih radova, što bi uzrokovalo da se sadnice zbog vegetacije ne mogu zasaditi u optimalnom roku, stoji u obrazloženju.

Celu odluku o obustavi postupka javne nabavke možete da pročitate – OVDE.