Kuglaši Sportskog kluba „Vid Marezi“ prvi u Srbiji

450

VRBAS - Kuglaška ekipa sportskog kluba "Vid Marezi", izniklog iz Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Kula, Vrbas, Odžaci kao jedini sportski klub od invalidnih organizacija na teritoriji opštine Vrbas, ostvarila je još jedan uspeh.

Foto: SK "Vid Marezi"

Treću godinu zaredom osvojene su zlatne medalje i pehar na državnom prvenstvu, čije se poslednje kolo održalo 3. marta u Bačkoj Topoli. Mara Hornjak, Vlado Milović, Miodrag Mićo Vukanić, Đoko Raković, Živa Blažić i pomažući član Ljiljana Drašković, zahvaljujući trudu, entuzijazmu i ljubavi prema sportu, kao i podršci lokalne samouprave i ove godine su uspeli da se izbore za prvo mesto u Republici Srbiji.

Iz naše male sredine iznikla su i tri reprezentativca, Mara Hornjak, Vlado Milović i Miodrag Mićo Vukanić, koji brane boje reprezentacije na velikim međunarodnim takmičenjima.

Pod okriljem Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih i organizacije Saveza slepih Srbije, deset ekipa je uključeno u sistem bodovanja i takmičenja na nacionalnom i međunarodnom nivou u kuglanju.

Ekipna takmičenja se prema kvalitetu ekipa odvijaju u dve lige, a jedna sezona se održava u razdoblju jesen-proleće.

Svi igrači koji učestvuju na takmičenjima registrovani su u jednoj od kategorija određenoj prema stanju vida na oba oka uz najbolju korekciju.