U opštini Vrbas u toku akcija isključenja dužnika s vodovodne mreže

811

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" počelo je da isključuje dužnike s vodovodne mreže kod kojih ni jedan od brojnih pokušaja da izmire svoja dugovanja nije urodio plodom.

Foto: JKP "Komunalac"

Građani koji nisu izmirili svoja dugovanja biće isključeni sa javnog sistema vodovoda i kanalizacije. Neisplaćeni troškovi mogu da se izmire svakog radnog dana u vremenu od 07:00 do 14:30 časova na šalterima JKP „Komunalac“ ili uplatom na tekući račun broj: 105-5644-72. Više informacija može se dobiti u Službi obračuna i naplate potraživanja pozivom na broj telefona 021/706-575, lokal 103.

Troškove ponovnog priključenja na vodovodnu mrežu snosiće sam korisnik. Da bi se dužnik ponovo priključio na vodovodnu mrežu, pored uplate celokupnog duga, trebaće da izdvoji još blizu 4.500 dinara.

Ova nepopularna mera, kažu u JKP „Komunalac“, sprovodi se s ciljem da se zaštite korisnici koji svoje obaveze redovno izmiruju, a koji su u većini. Za razvoj modernog i efikasnog vodosnabdevanja, naglašavaju u „Komunalcu“, od ključne je važnosti odgovoran odnos prema prirodnom resursu, odnosno, redovno izmirenje obaveza korisnika.