(VIDEO) U OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu održana tribina „I mi smo tu“

250

VRBAS - Poslednjeg februarskog dana Društvo invalida Vrbas posetilo je Osnovnu školu "20. oktobar" u cilju približavanja pojma invaliditeta i edukacije najmlađih o odnosu prema osobama sa invaliditetom.

Foto: Društvo invalida Vrbasa

Poseta školi realizovana je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Vrbas, a tribina je podeljena u dve grupe i to za učenike sedmog i osmog u starijoj i učenike trećeg i četvrtog razreda u mlađoj grupi.

Učenicima su se obratili Branko Bulajić i Dragan Janković ispred Društva invalida i Jelena Antić ispred Kancelarije za mlade, a deca su dobila priliku da učestvuju u dijalogu o inluziji, kao i da postave pitanja o tome kako žive osobe sa invaliditetom i sa kojim preprekama se svakodnevno susreću.

„Na tribini smo se potrudili da na prigodan način deci prezentujemo navedene pojmove. Reakcija dece bila je pozitivna, jer su i sama uzela učešće u diskusiji i postavljala pitanja. Zahvaljujemo se osoblju skole: učiteljicama, pedagogu, domarima i naravno direktoru koji je, iako je bio službeno odsutan, uspeo da nas pozdravi“, rekli su iz Društva invalida Vrbasa.