Osamnaest medalja i pehar za plivače Vrbasa, pet za Delfine na takmičenju u Somboru

588

VRBAS / KULA - U Somboru je 9. marta održan Kup bratskih gradova 2019. gde su nastupili i plivači "Vrbasa" i "Delfina".

Foto: PK "Vrbas"

PK „Vrbas“ nastupio je sa 11 plivača koji su kući doneli 14 medalja, kao i četiri medalje u štafeti.

Medalje za „Vrbas“ osvojili su:


  • Vukašin Ivić – zlato 100m prsno, 100m mešovito
  • Vuk Benčik – zlato 100m delfin
  • Jovana Knežević – zlato 100m kraul, 50m delfin, bronza 100m prsno
  • Tijana Đurđić – zlato 100m leđno, srebro 100 kraul, 50m delfin
  • Luka Sretenović – srebro 100m leđno, bronza 100m kraul
  • Uroš Mitić – bronza 100m leđno
  • Miloš Bobić – bronza 100m delfin
  • Štafeta 4×25 kraul u sastavu Ivić Vukašin, Sretenović Luka, Mitić Uroš i Basta Vuk – 2. mesto

Jovana Knežević dobila je pehar kao najbolja plivačica na takmičenju.

Ukoliko želite da upišete svoje dete u PK „Vrbas“, obuka se izvodi na bazenu Centra za fizičku kulturu i besplatna je za treće upisano dete iz porodice i za decu samohranih roditelja.

U klubu radi pet trenera koji su visoko obučeni za rad sa decom: Nađa Vujičić, Dragan Bašanović, Gorčin Pavićević, Predrag Stijepović i Miloš Đakonov.

Sve potrebne informacije možete dobiti od trenera Miloša Đakonova na broj 064/20-56-712.

Foto: PK „Vrbas“

PK „Delfin“ iz Vrbasa je učestvovao na međunarodnom plivačkom mitingu u Somboru sa sedam svojih plivača: Bajai Leon, Ivanić Đorđe, Ivanić Anđela, Đedović Ognjen, Rodić Tijana, Majkić Maša i Đirlić Vasilije.

Kuljanin Bajai Leon osvojio je dve zlatne i jednu srebrnu medalju i bio drugi u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji, Đirlić Vasilije je osvojio zlatnu medalju i bio drugi u ukupnom plasmanu i Majkić Maša jednu zlatnu medalju i bila treća u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji.

Svi ostali takmičari koji nisu osvojili medalje sjajno su plivali i oborili svoje lične rekorde. Posebno treba istaći mladu petogodišnju Anđelu Ivanić koja je bila prvi put na takmičenju i isplivala sjajno dve trke 50m leđno i 50m kraul.

„Moramo spomenuti da je na tribinama bio kapiten Luka Eraković koji je posle jutarnjeg treninga u Vrbasu došao da bodri svoje mlađe drugare a već sledeći vikend će učestvovati u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Srbije u Beogradu i braniti boje PK „Delfin“ iz Vrbasa. On će kao najbolji plivač i Opštine Vrbas dostojanstveno braniti čast plivačkog sporta Vrbasa i pokazati da je jedan od najboljih plivača u Srbiji“, rekli su iz PK „Delfin“ i pozivaju sve zainteresovane da dođu na trening svakog radnog dana od 07:30 do 09:00 i od 15:30 do 17:00 na zimski bazen CFK.

Više informacija možete dobiti na broj 063/81-98-475.