Počele prijave za novo kolo kviza “Koliko se poznajemo”

463

VOJVODINA - U okviru projekta Pokrajinske vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", otpočela je realizacija trinaestog ciklusa kviza iz kulture i istorije nacionalnih zajednica Vojvodine "Koliko se poznajemo".

Kviz organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a takmičenja će biti realizovana u formi regionalnih kvalifikacionih takmičenja, polufinalnih takmičenja i finalnog takmičenja u Novom Sadu, na kojima će učestvovati ekipe sastavljene od učenika srednjih škola sa teritorije Vojvodine, prenosi Radio Odžaci.

U toku je prijavljivanje takmičara, a škole treba da potvrde svoje učešće najkasnije do 22. marta. Nakon potvrde takmičenja, školama će biti dostavljen potreban materijal za pripremu takmičenja, kao i propozicije i pravila takmičarskih igara. Takmičenje je planirano za prvu polovinu maja meseca.

Prema rečima organizatora, zbog ograničenog broja ekipa-učesnika, u trinaestom ciklusu prioritet će se određivati prema redosledu prijavljivanja.

Kao i u prethodnim ciklusima, takmičenja su višejezična, a učesnici će imati mogućnost da se za kviz pripremaju i takmiče na jeziku na kojem pohađaju nastavu.