Aktivne mere zapošljavanja predstavljene vrbaskim poslodavcima

205

VRBAS - Opština Vrbas i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovali su sastanak u sali Skupštine opštine na kojem su preduzetnicima predstavljene aktivne mere zapošljavanja.

Poslodavci su na sastanku imali priliku da se bliže upoznaju sa uslovima javnih poziva i konkursa čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti i podrška poslodavcima.

Prema rečima direktorke novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjane Vidović, NSZ u ovoj godini planira da izdvoji četiri milijarde dinara, što je više nego prošle godine.

Ona je istakla da Nacionalna služba za zapošljavanje ima dobru saradnju sa republičkim organima, Pokrajinskom vladom i lokalnim samoupravama Južnobačkog okruga među kojima je i Opština Vrbas koja svake godine izdvaja sredstva za smanjenje nezaposlenosti.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, koji nije krio zadovoljstvo zbog velikog odziva poslodavaca i najavio raspisivanje konkursa za mala i srednja preduzeća, za subvencionisanje kamate u kreditima za preduzetnike.