Luka Eraković najbolji plivač u Vojvodini u disciplini 100 metara slobodno

397

VRBAS - Takmičar Plivačkog kluba "Delfin" iz Vrbasa Luka Eraković postao je najbolji plivač u Vojvodini na 100m slobodno a od 15. do 17. marta će učestvovati u Beogradu na Otvorenom prvenstvu Srbije.

Foto: Miloje Glušac

Luka će po prvi put plivati u kategoriji seniora i pokušaće da na najlepši način predstavi svoj klub i grad Vrbas među najboljim plivačima Srbije. Na ovom takmičenju će učestvovati plivači iz 10 zemalja, među kojima je nekoliko osvajača medalja sa evropskih i svetskih prvenstava.

„Luka je možda poslednju godinu u svom matičnom klubu PK DELFIN iz Vrbasa a ja sam kao trener ponosan što sam imao čast da radim sa ovako divnim sportistom. Ove godine je ušao u seniorsku kategoriju i biće nam velika čast da odmeri snage sa veliki zvezdama evropskog i svetskog plivanja na ovom takmičenju. Luka je potpuno spreman kao i uvek i pokušaće da bar u jednoj od šest trka bude među 10 najboljih plivača Srbije. Ovaj sjajan plivač i njegova divna porodica su zaslužili da do poslednjeg dana dok je u našem klubu rušimo rekorde i da time damo Luki odskočnu dasku u njegovoj daljoj plivačkoj karijeri kao i u životu“, rekao je trener Miloje Glušac.


„Od obuke plivanja pa do današnjeg dana, Luka za ovih 11 godina rada sa mnom je osvojio sve što se može osvojiti: višestruki prvak Vojvodine i Srbije, osvajač Grand prix Srbije, dvostruki najbolji sportista grada Vrbasa, reprezentativac Srbije i zato mi je stalo da Luka i na ovom takmičenju juriša na svoje najbolje rezultate koji će ga dovesti među 10 najboljih plivača u Srbiji“, kaže Glušac.