NSZ predstavila mere aktivne politike zapošljavanja u Kuli i Odžacima

218

KULA - U Kuli i Odžacima u petak je održana prezentacija mera i programa podrške poslodavcima u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Foto: Nemanja Janjanin, fotopres.com

Direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar istakla je da je za samozapošljavanje osoba sa visokom stručnom spremom predviđeno 511.000 dinara kao subvencija, dok se za zanatske ili preduzetničke radnje izdvaja 324.000 dinara.

Kako je najavljeno, za realizaciju planiranih programa i mera aktivne politike zapošljavanja, iz budžeta Republike Srbije ove godine je obezbeđeno četiri milijarde dinara, uz dodatnih 550 miliona za realizaciju mera profesionalne rehabilitacije i podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Prema rečima predsednika opštine Kula Damjana Miljanića, broj nezaposlenih je u poslednjih nekoliko godina znatno smanjen, tako da postojeće mere politike zapošljavanja već daju rezultate.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković najavila je za ovu godinu podršku zapošljavanju iz budžeta opštine, za šta je opredeljeno 6,6 miliona dinara, a te mere će se, kako kaže, sprovoditi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.