Potvrđeno na sastanku: Počinje izgradnja bazena u Kuli, prva faza ove godine

2370

KULA - Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić sastao se sa predstavnicima DOO "Javornik" iz Subotice, kako bi se dogovorila dinamika aktivnosti prve faze radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra "Vašarište".

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Pored Miljanića, sastanku su prisustvovali i direktor „Komunalca“ Marko Pešić, Šef odeljenja za investicije Blažo Kostić, predstavnici Nadzornog organa i drugi učesnici u realizaciji ovog kapitalnog projekta, piše kulski opštinski sajt.

Kako kaže predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, u toku su pripremni radovi na Vašarištu, a ovako veliku investiciju, prema njegovim rečima, prate i poteškoće koje će, kako kaže, biti rešene u narednom periodu.

Izvođač radova potvrdio je da će prva faza, koja podrazumeva izgradnju otvorenih bazena sa pratećim sadržajem, biti urađena ove godine.

Sredstva za prvu fazu radova, u vrednosti od 275 miliona dinara, obezbedili su Pokrajina i Opština Kula. Kako piše kulski opštinski sajt, 175 miliona dolazi od Pokrjainske vlade, premo Uprave za kapitalna ulaganja Vojjvodine. Opština Kula izdvojila je 100 miliona dinara.