Učenici OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa u poseti mašinskoj radionici SSŠ „4. juli“

425

VRBAS - Tim za profesionalnu orijentaciju OŠ "Bratstvo jedinstvo" iz Vrbasa organizovao je posetu mašinskoj radionici SSŠ "4. juli" sa ciljem upoznavanja učenika sa načinom rada i izvođenjem nastave pojedinih obrazovnih profila.

Foto: OŠ "Bratstvo jedinstvo"

„Godinama unazad, naš Tim za profesionalnu orijentaciju realizuje veliki broj akcija sa namerom da naše učenike upozna sa različitim obrazovnim profilima u srednjim školama“, rekla je direktorka Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ Slavica Šestović.

Foto: OŠ „Bratstvo jedinstvo“

Prema rečima nastavnice tehničkog i informatčkog obrazovanja Vide Vujačić, ovakav vid poseta može da pomogne učenicima pri izboru nekog budućeg profila i učenici se vrlo rado odazivaju ovakvim akcijama.

„U narednom periodu, planirane su posete različitim zanatskim radionicama, firmama i biroima“, istakla je nastavnica Vida Vujačić.

Foto: OŠ „Bratstvo jedinstvo“

Profesionalna orijentacija u Osnovnoj školi „Bratsvo jedinstvo“ usmerena je i ka upoznavanju srednjih škola van teritorije opštine Vrbas, pa prezentacije obrazovnih profila, već godinama unazad organizuju i škole iz Kule, Srbobrana, Sremskih Karlovaca i Novog Sada.