(FOTO) Rotari klub Kula uručio laptop računar Nataši Gajdoš iz Kucure

1902

KUCURA / KULA - Kulski rotarijanci sproveli su još jednu humanitarnu akciju, ovoga puta za Natašu Gajdoš, devojku iz Kucure koja je prošle godine doživela stravičnu saobraćajnu nesreću.

Foto: B. Grbić

Rotari klub Kula poznat je po svojim humanitarnim aktivnostima, koje povremeno organizuju različitim povodom. Ovoga puta organizovali su humanitarnu akciju za devojku iz Kucure koja je spletom nesrećnih okolnosti u saobraćajnoj nesreći izgubila nogu.

Oni su sa Rotari klubom iz Novog Sada 9. februara organizovali događaj „Zabijačke u Kucuri“, gde su uz pripremu tradicionalnih specijaliteta prikupljali sredstva za kupovinu računara za povređenu devojku.

Kako to obično biva sa rotarijancima, veoma brzo su prikupljena potrebna sredstva za kupovinu računara, pa je sinoć u Kucuri organizovano novo druženje prilikom koga je on i predat Nataši Gajdoš. Računar je predao član kluba Mihajlo Tirkajla, koji joj je poželeo brz oporavak u ime kluba.

Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici bratskih rotari klubova iz Novog Sada i Sombora, koji su takođe pomogli realizaciju ove humanitarne akcije.

Nakon toga je upriličena i večera, a zatim i druženje, gde smo bili u prilici da porazgovaramo sa rotarijancima o njihovim aktivnostima, ali i o mnogim drugim neformalnim temama.

Na kraju se predsednik kluba Vojin Ačanski zahvalio svim prisutnim članovima i gostima na realizaciji ove aktivnosti, čime je završeno druženje sa rotarijancima.