Učenici OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u poseti Gerontološkom centru u Vrbasu

270

VRBAS - Gerontološki centar Vrbas je u četvrtak 14. marta obradovan posetom učenika petog razreda OŠ "Bratstvo jedinstvo" iz Vrbasa. Radni terapeuti Gerontološkog centra Vrbas su u dogovoru sa razrednim starešinom Vanjom Vujačić organizovali jednosatno druženje korisnika i talentovanih učenika.

Foto: Gerontološki centar Vrbas

Mladi posetioci su se upoznali sa kratkim istorijatom ustanove i obišli tkačku radionicu kojoj su poklonili raznobojna klupka vunice u želji da obraduju bake materijalom za pletenje. Najlepše od svega je to da je to bila originalna ideja dece koja govori u prilog tome da mladi naraštaji razumeju i saosećaju sa potrebama starije generacije sugrađana, kažu iz Gerontološkog centra.

Na ovoj pažnji i ostalim poklonima koje su osnovnoškolci doneli, uključujući i pano ukrašen crtežima i pesmama koje su posebno za ovu priliku izradili, zahvalila im se direktorka Gerontološkog centra Radmila Musić i prisutni korisnici.

Foto: Gerontološki centar Vrbas

Nastavak druženja među generacijama obeležile su recitacije i horske pesme koje su izvedene u stilu nastupa školskog hora. Naravno da pripadnici starije generacije nisu ostali dužni već su mladim prijateljima poklonili više pesama iz njihovog dalekog detinjstva koje je na trenutak oživelo u novom, svima razumljivom ruhu.

Foto: Gerontološki centar Vrbas

Nakon okrepljenja uz sok i slatkiše prema kojima ljubav sa godinama ne jenjava, radni terapeuti su gostima prezentovali slikovne asocijacije – jednu od kviz igara koju korisnici Gerontološkog centra Vrbas u Vrbasu i u Kucuri redovno rešavaju svake nedelje.

Suština čovekovog postojanja jeste aktivnost u svim životnim dobima pa je na ovaj način ta lekcija životne škole uspešno obnovljena.