Kuvari velikog srca peku palačinke za Ginisa na platou ispred CFK

3387

VRBAS - Daniel Mikšić, Udruženje "Multiart" i FB grupa Vozači velikog srca Srbija, uz podršku Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu organizuju 5. maja 2019. godine manifestaciju pod nazivom Kuvari velikog srca.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Manifestacija je jednodnevni festival gastronomije na kojem će biti pripremana tradicionalna jela iz različitih krajeva Srbije. Hrana će biti ponuđena svim posetiocima bez nadoknade u toku celog dana.

Centralni događaj je pokušaj ulaska u Ginisovu knjigu rekorda sa brojem ispečenih palačinki. Nezvanični rekord je postignut 2017. godine u Moskvi, a oboren je u Sarajevu 2018. godine.

Posebnu dimenziju celoj manifestaciji daje inkluzivni pristup u okviru manifestacije. Deca i mladi iz Udruženja „Multiart“ i prijateljskih udruženja „Maslačak“ Sombor, „Zajedno do svetlosti“ Svrljig, „Sejači sreće“ Varvarin i ustanove „Kolevka“ iz Subotice biće asistenti glavnim kuvarima. Iz „Multiarta“ ovom prilikom pozivaju i druga udruženja da se priključe ovom festivalu radosti. Glavni kuvari će biti velemajstori kulinarstva, prestižni kuvari iz Beograda, Novog Sada i Sarajeva, očekuju se i gosti iz Italije.

U okviru manifestacije koja će se održati na platou ispred Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu, biće upriličen prilagođen kulturno-muzički program.

Višak preostale hrane (kuvana jela, palačinke i ostalo posluženje) doniraju se sutradan, na Đurđevdan – Narodnoj kuhinji, Crvenom krstu, Gerontološkom centru Vrbas i socijalno ugroženim porodicama iz opštine Vrbas.

  • Prvi veliki sponzor manifestacije je kompanija „Arum deč“ doo iz Beograda
  • Posebnu zabavu i radionice organizuje igraonica „Svitac 021“ Vrbas
  • Protivpožarnu zaštitu pruža preduzeće „Mušikić 017“ doo Vrbas i DVD Kucura
  • Tehničku podršku u opremi pruža Vojska Srbije

„Pozivamo sponzore, zainteresovane volontere, restorane, poslastičarnice, pekare i sve druge da svojim učešćem ili prisustvom uveličaju našu manifestaciju radosti“, poručuju iz „Multiarta“.