Luka Eraković među petnaest najboljih plivača Srbije

516

VRBAS - Takmičar Plivačkog kluba "Delfin" iz Vrbasa Luka Eraković učestvovao je prethodnog vikenda na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Luka je prvi put plivao u seniorskoj kategoriji među najboljim plivačima Srbije i u tri dana je plivao čak šest disciplina – 50, 100, 200m slobodno, 50 i 100m delfin i 200m mešovito.

Luka je u svih šest disciplina bio među 15 najboljih plivača Srbije, a posebno se izdvaja najbolji rezultat na najtežoj disciplini 200m mešovito gde je postao četvrti plivač u Srbiji.

Prema rečima trenera Miloja Glušca, posle jedanaest godina rada Luka je po prvi put predstavio PK „Delfin“ u seniorskoj konkurenciji i ostvario sjajan rezultat, čime je dokazao da je najbolji plivač grada Vrbasa i među najboljima u Srbiji.

„Sa rezultatom u disciplini 200m mešovito i osvajanjem četvrtog mesta u Srbiji je napravio veliku senzaciju i na najlepši način predstavio svoj rodni grad Vrbas. Kao trener ponosan sam na svog plivača i na ovaj predivan rezultat, a još više što je Luka nastavio i u jedanaestoj godini rada sa sjajnim rezultatima. Na leto najavljujem da će Luka doći do novih ličnih rekorda i time ću se u septembru na najlepši način oprostiti od ovog divnog sportiste i poželeti mu puno uspeha u novom klubu. Kao trener sa Lukom sam osvojio sve što se može osvojiti u Srbiji. Oborio je skoro sve rekorde vrbaskog plivačkog sporta, osvojio titule prvaka Vojvodine i Srbije, prvak Grand Prix Srbije, postao je dvostruki mladi sportista grada Vrbasa i reprezentativac Srbije“, kaže Glušac.