PK „Bjelica“ odličan na otvorenom prvenstvu Srbije

242

VRBAS / KULA - Proteklog vikenda od 15. do 17. marta održano je Otvoreno prvenstvo Srbije gde je učestvovalo 500 plivača iz 61 kluba.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na ovom prvenstvu učestvovale su ekipe iz Srbije, Rusije, Turske, Ukrajine, Slovenije, Poljske, Makedonije, Grčke, Libana, Bugarske i BiH. Ovo do sada najjače takmičenje u Srbiji i poslužilo je za obaranje mnoštvo državnih rekorda i plivanje normi za svoju reprezentaciju.

Pre podne su se plivale kvalifikacije, a posle podne su bila A i B finala. PK „Bjelica“ Vrbas je učestvovao sa svoje četiri plivačice i ostvario izvanredne rezultate, sa štafetom se plasirao dva puta u finale i u pojedinačnom takmičenju ušao je u 3 B finala što je izvanredan uspeh.

Štafeta 4x200m kraul (u sastavu: Kosović, Pavljuk, Igrački, Mandić), iako ubedljivo najmlađa u apsolutnoj kategoriji, zauzela je peto mesto u državi. Štefeta 4x100m kraul takođe je plivala u finalu i osvojila odlično osmo mesto

Jelena Kosović se plasirala dva puta u B finale gde je na 100m delfin bila četvrta, a na 200m delfin osvojila je šesto mesto. Treba napomenuti da je Jelena bila ubedljivo prva u svom godištu, a treća u kategoriji godinu dana starijih plivačica na ovom izuzetno jakom takmičenju.

Nađa Igrački je ušla u B finale na trci 400m mešovito i zauzela sedmo mesto.

Sledeće nedelje nas očekuje državno prvenstvo za pionire koje će biti u Kikindi.