Sedam medalja za hajduke na prvenstvu Srbije u karateu

498

KULA - U Kragujevcu je u nedelju održano prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u organizaciji Karate federacije Srbije.

Foto: KK "Hajduk"

Karate klub “Hajduk” je nastupio u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u borbama gde je ostvario fenomenalne rezultate sa osvojenih sedam medalja. Na ovom najvažnijem takmičenju u sezoni, sa osvojenim zlatom, srebrom i pet bronzanih medalja, “Hajduk” je svrstan u sam vrh najuspešnijih klubova na celom prvenstvu.

Foto: KK “Hajduk”

Ekipni rezultat:

Ekipa ženskih nada u sastavu: Kalmar Matea, Knežić Miona, Tatić Miljana, Simić Milica, Korica Milana osvojila je treće mesto i bronzanu medalju. Uspeh je sjajan s obzirom na to da je ista ekipa osvojila prvo mesto na Zoni Bačka, pa potom i prvo mesto na prvenstvu Vojvodine.

Foto: KK “Hajduk”

Pojedinačni rezultati:

  • Ljubenković Lana (pionirke 2008. -32kg) – 1. mesto
  • Vojčena Mia (pionirke 2009. -34kg) – 2. mesto
  • Kalmar Matea (ženske nade 2006. +54kg) – 3. mesto
  • Karapandža Stefan (pioniri 2009. -45kg) – 3. mesto
  • Novaković Vuk (pioniri 2008. -45kg) – 3. mesto
  • Vuković Nikola (pioniri 2009. -45kg) – 3. mesto

Kada su u pitanju pojedinačni rezultati, najviše se istakla pionirka Lana Ljubenković koja je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju. Iako iza sebe ima samo par zvaničnih takmičenja, radi se o izuzetnom talentu.

“U klubu smo vrlo zadovoljni učinkom na prvenstvu Srbije za koje smo se dugo i studiozno pripremali i uspešno tempirali formu. Nastavljamo kontinuitet uspeha na najvažnijim takmičenjima i svake godine promovišemo novu generaciju mladih talenata. Očekujemo da će svih šest pojedinačnih osvajača medalja dobiti poziv selektora i biti deo reprezentacije Srbije za Balkanski šampionat za decu koji se održava krajem maja meseca u Bosni i Hercegovini”, rekao je trener Nikola Greber.