(FOTO) Najmlađi karatisti Crvenke učestvovali na prvenstvu Srbije u Kragujevcu

334

CRVENKA - U subotu 23. marta u sportskoj hali Jezero u Kragujevcu održano je prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama, u organizaciji Karate federacije Srbije.

Foto: KK Crvenka

Ovo takmičenje za najmlađe kategorije do 14 godina predstavlja najvažnije takmičenje u toku ove godine i na njemu su mogli učestvovati samo takmičari i ekipe koji su se ranije kvalifikovali sa prvenstva Vojvodine i drugih regiona Srbije.

Najviši rezultat je postigao Jovan Lukić, koji je u konkurenciji pionira 2009. godište u katama pojedinačno – klasa C (zeleni pojas) osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Nažalost, Helena Mirović Jones, Stefan Jošanović, Nemanja Jošanović pojedinačno u katama i ekipa poletarki 2010. godište u mešovitom sastavu (Sara Sabo, Danijel Došlić i Helena Mirović Jones) i pored pobeda i dobro odrađenih mečeva za medalje u katama nisu imali dovoljno sreće. Kata tim Crvenke – pioniri 2009. godište u sastavu: Jovan Lukić, Dušan Grabež i Neven Metikoš osvojio visoko peto mesto. Neven Metikoš je osvojio i peto mesto pojedinačno u katama za pionire 2009. godište (klasa D – oranž pojas), a Sara Sabo takođe peto mesto pojedinačno u katama za poletarke 2010. godište (klasa E – žuti pojas).

„Stalan zadatak za sve naše mlade takmičare je da više rade, pre svega na tehnici kako bi na narednim takmičenjima uspeli da odskoče jednu stepenicu više i tako postignu više rezultate“, poručuju iz kluba.

Posle takmičenja, lepo vreme je iskorišćeno za obilazak spomen parka i muzeja u Šumaricama, gde su najmlađi takmičari imali još jedan „školski čas“.

U narednom periodu karatiste Crvenke očekuje nastup na kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore 21. aprila u Novom Bečeju, odlazak na izlet na Frušku goru, a od 1. do 30. aprila ponedeljkom, sredom i petkom od 17:30 do 19:00 sati u maloj sali Sportske hale Crvenka će se vršiti upis i prijem novih članova u Klub.

„Karate klub „Crvenka“ zahvaljuje fabrici biskvita „Jaffa“ d.o.o. Crvenka, „BM Bojana“ d.o.o. Crvenka, advokatu Nađ Ištvanu i TR „Goč duo“ koji su pozitivno ocenili rad, zalaganje i uspehe naše dece te bili u mogućnosti i nesebično pomogli da učestvujemo na prvenstvu Srbije u Kragujevcu“, kažu iz KK „Crvenka“.