Mladi bokseri “Čarnoka” osvojili dva zlata, dva srebra i jednu bronzu

257

VRBAS - U Šidu je 23. i 24. marta održano prvenstvo Vojvodine u boksu gde je Bokserski klub "Čarnok" Vrbas nastupao sa sedam najiskusnijih takmičara.

Foto: BK Čarnok

Prvobitna namera bila je da 15 boksera iz vrbaskog kluba učestvuje na ovom takmičenju ali je, zbog materijalnih i tehničkih razloga, izdvojena prva selekcija od sedmoro veličanstvenih. Muški deo Čarnokove selekcije je pripremao i vodio trener Igor Škundrić, dok je Željko Žmukić radio sa ženskom selekcijom kluba. Kao sa svakog takmičenja do sada, tako je i sa ovog prvenstva Vojvodine u Vrbas doneto mnogo medalja: dve zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja.

Foto: BK Čarnok

Stefan Camović, član reprezentacije Srbije, se u kategoriji do 60 kg, pobedom nad Brankom Zeremskim iz BK “Šajkaši” Žabalj plasirao u finale takmičenja, gde se susreo sa godinu dana starijim i veoma iskusnim bokserom (više od 70 mečeva) višestrukim prvakom Srbije, Stefanom Markovićem iz beočinskog kluba “Cement”. Meč je trajao rundu i po, jer je sredinom druge runde Stefan nokautirao protivnika.

“Camović je trostruki prvak Srbije, četvorostruki prvak Vojvodine i osvajač zlata sa pet međunarodnih takmičenja. Na putu do prvaka Vojvodine za 2019. godinu se pridržavao saveta iz ugla i primenio taktiku trenera, pa je uspeh bio neminovan”, ističe trener Škundrić.

Foto: BK Čarnok

Dva meseca u bokserskoj sali, prvi put u ringu i zlatna medalja završila je u rukama kadeta Mašana Nikčevića koji je tehničkim nokautom za 20 sekundi savladao Ognjena Komarčevića iz BK “Loznica”. Mašan se pokazao kao veliki talenat koji ima sve fizičke predispozicije za boks, sa svojih 14 godina visok je gotovo 190 cm i težak 76 kg. Dušan Drinčić nastupao je za BK “Čarnok” Vrbas u kategoriji mladih do 75 kilograma. U kvalifikacionom meču on se susreo sa Urošem Dračom iz BK “Sombor”.

Foto: BK Čarnok

“Probudio se tek u trećoj rundi i napravio je dva brojanja protivniku. Nedostajalo je malo da pobedi prekidom, ali se na kraju ipak odlučivalo po poenima i Drinčić se nije plasirao dalje”, kazao je Škundrić.

U selekciji juniorki do 54 kilograma, Milica Šijačić je odboksovala tehnički savršeno ali joj je nedostajala kondicija da bi ispunila zamišljeno pa je osvojila srebrnu medalju. U kategoriji mladih do 51 kg Sandra Bril je osvojila srebrnu medalju u finalnom meču protiv večitog rivala Ivane Podkonjak iz BK “Patriote”, Sandri je kao i uvek nedostajala inicijativa da bi se okitila zlatom. Dajana Vidović se nakon dve godine pauze vratila boksu i svome jedinom klubu, pa je nastupala u kategoriji seniorki do 54 kilograma i osvojila bronzanu medalju. Dajana Grmuša, član reprezentacije Srbije, nažalost, nije imala protivnika na ovom prvenstvu.

Ove godine se Čarnokov pitomac, Damir Jajić, nije takmičio zbog privatnih obaveza, ali ga uskoro očekuje prvenstvo Srbije.

Foto: BK Čarnok

Trener Igor Škundrić je zadovoljan postignutim rezultatima i najavljuje da će ženski deo selekcije imati mnogo ozbiljnije i napornije fizičke pripreme, ukoliko žele da učestvuju na predstojećem prvenstvu Srbije. Krajem nedelje, trener Željko Žmukić će voditi Dajanu Grmušu i Sandru Bril, članice reprezentacije Srbije, na međunarodni turnir u Bijeljini, gde će dame pokazati svoje veštine.

“Za dve nedelje nas očekuje četvorodnevno takmičenje u Pirotu, prvenstvo Srbije na koje ćemo prijaviti najbolje članove kluba. Ostaje nam samo da iskoristimo predstojeći period da izbrusimo formu svim našim takmičarima i da otklonimo tehničke mane koje smo uočili, kako bi se pokazali u punom svetlu na državnom prvenstvu. Veoma je teško i Željku i meni da uklopimo privatne i poslovne obaveze sa sportskim, jer rad u klubu zahteva svakodnevnu angažovanost, dok se gotovo svaki vikend ide na takmičenja. Ovo je sport kojim se bavimo iz ljubavi i kada vidimo kako su naši članovi talentovani, vredni i požrtvovani i kakve rezultate postižu, nemamo pravo da budemo umorni, elan nam daje njihov uspeh i sreća koju donosi svaka nova medalja”, istakao je Igor Škundrić.

On je poručio mladima da se svaka borba dobija prvo u glavi pa onda u ringu, a da se pobednici prave na treningu, ne na takmičenju. Trener Žmukić po običaju je bio kratak. Njegova poruka mladima je da posete boksersku salu “Čarnoka”, jer u njoj mogu naučiti mnogo više od boksa.