Učenici OŠ “Bratstvo jedinstvo” iz Vrbasa uručili pomoć narodnoj kuhinji

566

VRBAS - Učenici Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" iz Vrbasa nedavno su pokrenuli akciju prikupljanja namirnica za narodnu kuhinju, kako bi pomogli svojim najugroženijim sugrađanima.

Foto: OŠ "Bratstvo jedinstvo"

Budući da je jedna od tema na časovima građanskog vaspitanja i tema građanskog aktivizma, učenici su došli na ideju da mesec mart posvete prikupljanju pomoći za narodnu kuhinju, čime su još jednom potvrdili da je briga za druga iz klupe i sugrađanina vrednosti koje ova škola promoviše.

Foto: OŠ “Bratstvo jedinstvo”

“Kada se deci da vetar u leđa, nama ostaje samo da ih pratimo i podržimo”, izjavila je direktorka OŠ “Bratstvo jedinstvo”, Slavica Šestović.

Prema njenim rečima, akciji prikupljanja pomoći priključili su se i građani Vrbasa koji su preko medija i društvenih mreža saznali za ovu inicijativu.

Foto: OŠ “Bratstvo jedinstvo”

Pomoć u vidu namirnica škola je dostavila Centru za fizičku kulturu “Drago Jovović” koji priprema obroke za korisnike usluga narodne kuhinje.

Učenici škole su prikupili više od 20 kg pirinča, 50 kg brašna, 40 litara ulja, 11 kg soli, 28 kg šećera, 68 pakovanja različitog testa. Prikupljena su i pakovanja začina, trajnog mleka, pasulja, palente, gotovih jela, više od 100 konzervi pašteta, sardina, tunjevine, eurokrema, čajeva.

Foto: OŠ “Bratstvo jedinstvo”

“Kao i uvek, veliku zahvalnost dugujemo roditeljima naše škole, koji su u skladu sa svojim mogućnostima, podržale ovu humanitarnu akciju svoje dece donirajući hranu za one najugroženije”, izjavila je Šestović.