Opštini Kula osam miliona za usluge socijalne zaštite

192

KULA - Na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od 2016. godine, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je ugovore sa predstavnicima 144 lokalne samouprave.

Opština Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Ugovori o namenskim transferima u vrednosti od 756 miliona dinara namenjeni su unapređenju postojećih i razvijanju novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama. U ime opštine Kula, ugovor vredan osam miliona dinara potpisao je predsednik opštine Damjan Miljanić.

Đorđević navodi da je ove godine obuhvaćeno više jedinica lokalne samouprave jer je uključeno 19 sa Kosova i Metohije, kao i 16 jedinica koje prošle godine nisu dobile sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta jedinice lokalne samouprave u finansiranju usluga.

Usluge iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave, koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera, podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život kao i savetodavno-terapijske usluge.