Zaposleni u JP „Pošta Srbije“ stupili u štrajk

3026

SRBIJA - Zaposleni u Pošti Srbije stupili su u štrajk zahtevajući poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih, prijem radnika na tehnološka radna mesta i isplatu neraspoređene dobiti za 2017. i 2018. godinu.

Zgrada pošte u Kuli / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Dok se zahtevi radnika ne ispune, pošiljke svih vrsta neće stizati na svoja odredišta, a još uvek se razmatra da bude omogućena samo isplata penzija penzionerima kao socijalno ugroženoj kategoriji, pišu mediji.

Nakon obustavljanja rada u Regionalnom poštansko-logističkom centru u Beogradu, svojim kolegama u prestonici pridružili su se i poštari u Glavnom poštanskom centru Vojvodine u Novom Sadu, a kako saznaje Blic, njihov primer slediće i radnici iz Bečeja, Zrenjanina, Bačke Palanke, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Šapca i još gradova širom Srbije.

Kako prenosi Blic, šalteri još uvek nisu prestali sa radom, pa platni promet i dalje funkcionište. Budući da se veliki broj pošti priključio radničkom protestu, pitanje je vremena kada će i šalterski službenici u potpunosti obustaviti mogućnost uplata i isplata, navodi se.