Dve medalje za PK “Bjelica” na prvenstvu Srbije za pionire

225

VRBAS / KULA - Proteklog vikenda u Kikindi održano je državno prvenstvo u plivanju za kategoriju pionira. U konkurenciji 330 plivača iz 41 kluba iz Srbije, PK "Bjelica" Vrbas je osvojio dve medalje i nastavio višegodišnji niz.

Foto: PK "Bjelica"

Marija Krajinović je bila druga u državi u disciplini 100m leđa, a u trci na 100m mix osvojila je četvrto mesto, kada joj je medalja izmakla za samo 10 stotinki. Lenka Kozomora je napravila najprijatnije iznenađenje osvojivši bronzanu medalju na 100m u prsnoj tehnici. Odličan nastup imala je štafeta 4×50 mix u sastavu Krajinović, Kozomora, Mandić, Bajagić osvojivši visoko peto mesto u državi.

Foto: PK “Bjelica”

“Iako treniramo u skromnijim uslovima od svih klubova koji učestvuju na državnom prvenstvu, već godinama se uspešno takmičimo sa najboljim klubovima u Srbiji”, kažu u PK “Bjelica”.

Foto: PK “Bjelica”

U klubu rade četiri trenera: tri su završila fakultet za sport i fizičko vaspitanje, a jedan je licencirani sudija i apsolvent na fakultetu. Svi zainteresovani koji žele da treniraju u Plivačkom klubu “Bjelica” ili da nauče da plivaju mogu da se jave na telefon 060/66-84-874 Miloš.