Učenici Osnovne muzičke škole Vrbas uspešni na nedavno održanim takmičenjima

369

VRBAS - Učenici Osnovne muzičke škole u Vrbasu učestvovali su u proteklom periodu na takmičenjima na kojima su ostvarili zavidne rezultate.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na ekipnom festivalu solfeđa „Slavenski“ nekoliko ekipa iz OMŠ Vrbas nadmetalo se u veštinama pisanja muzičkog diktata, izvođenju melodijskih i parlato primera kao i testovima iz teorije muzike.

U klasi nastavnice Zvezdane Gladović, nastupile su sledeće ekipe:

Ekipa „Zlatne note“, koju su činili Ana Stanojević, Stefan Ančić i Anja Banković, osvojila je prvu nagradu sa 95.50 bodova.

Ekipa „Muzički trougao“ u sastavu Nikola Stanojević, Tatjana Pejakov i Marija Banković osvojila je takođe prvu nagradu sa 98,75 bodova.

U klasi nastavnice Ane Vujičić ekipa „Mali tritonus“ koju su činili Velizar Pejović, Elena Ilčešin i Ružica Hrnjez osvojila je drugu nagradu sa 86,38 bodova.

U klasi nastavnika Isidore Nedović i Stevana Geza ekipi „Korona“ (Marija Aleksić, Teodora Despotović i Luka Ninković) pripala je druga nagrada sa 88.92 bodova.

Ekipa „Mešoviti taktovi“ nastavnika Isidore Nedović, Stevana Geza i Zvezdane Gladivić u sastavu Antonia Miler, Jelena Bojanić i Valentina Rudij, osvojila je prvu nagradu sa ostvarenih 98,67 bodova.

U pojedinačnom plasmanu takmičili su se učenici šestog razreda Milica Janjić i Aleksandra Petrović u klasi Ane Vujačić i Sanja Šljukić u klasi Isidore Nedović i Stevana Geza.

Na prvom Festivalu solfeđa muzičkih škola održanom u Beogradu škole su predstavljali timovi od šest učenika, po jedan iz svakog razreda, a bodovali su se individualni nastupi kao i generalni plasman, plasman škole kao tima.

Na ovom takmičenju učestvovali su:

  • Prvi razred – Marija Brdar – prva nagrada (96 bodova), klasa Isidora Nedović i Stevan Gez
  • Drugi razred – Milica Rašeta – prva nagrada (90 bodova), klasa Isidora Nedović i Stevan Gez
  • Treći razred – Velizar Pejović – prva nagrada (96 bodova), klasa Ana Vujičić
  • Četvrti razred – Ana Stanojević – prva nagrada (100 bodova), klasa Zvezdana Gladović
  • Peti razred – Valentina Rudij – druga nagrada (88 bodova), klasa Isidora Nedović i Stevan Gez
  • Šesti razred – Nikola Stanojević – prva (I1) nagrada (100 bodova), klasa Zvezdana Gladović

Osnovna muzička škola Vrbas osvojila je ukupno 95 bodova od 100.

Na manifestaciji „Dani muzike“, koja je održana u Bačkoj Topoli, učenik prvog razreda gitare Saša Štec osvojio je prvu nagradu sa osvojenih 98 bodova. Sašin mentor je Miloš Milivojević.