Koncert Nikole Aleksića i Hilde Švan 5. aprila u Muzičkoj školi u Kuli

152

KULA - Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli organizuje 5. aprila od 19:00 časova koncert Nikole Aleksića i Hilde Švan.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Program

F. Mendelssohn: Sonata za klavir i violinu f-moll, op. 4

  • I Adagio. Allegro moderato
  • II Poco adagio
  • III Allegro agitato

L. van Beethoven: Sonata za klavir i violinu D-dur, br.1 op. 12.

  • I Allegro con brio
  • II Tema con Variazioni. Andante con moto
  • III Rondo. Allegro

W. A. Mozart: Rondo G-dur za violinu i klavir, KV 250

E. Elgar: La capricieuse za violinu i klavir, op. 17

H. Wieniawski: Scherzo-Tarantelle za violinu i klavir, op. 16

Nikola Aleksić rođen je u Beogradu. Violinu uči od svoje šeste godine (klase M. Ristić i A. Lebedinski). Sa četrnaest godina postao je redovan student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića, gde je diplomirao i stekao zvanje magistra. Potom se usavršavao kod prof. Igora Ozima u Kelnu. Dobitnik je više nagrada na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima. Nikola je član klavirskog tria „Weissburg“ sa kojim održava redovnu koncertnu aktivnost. Snimao je za televiziju i ostvario trajne snimke za Radio Beograd. Zaposlen je kao vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Hilda Švan rođena je u Zrenjaninu gde je završila nižu i srednju muzičku školu „Josif Marinković“. Od 1996. godine bila je i polaznik „Nulte grupe“ za specijalne talente pri Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Kemala Gekića. Sa šesnaest godina upisuje se na istu akademiju gde osnovne i master studije završava u klasi prof. Vladimira Ogarkova. U toku daljeg usavršavanja, u klasi prof. Jokuthon Mihailović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završila je specijalističke studije, a 2015. godine i doktorske studije. Osvojila je mnogobrojne nagrade na domaćim i inostranim takmičenjima. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu angažovana je kao samostalni stručni saradnik – korepetitor.