Ravnoselci postigli sedam golova protiv Sloge, Hajduk pao na drugo mesto

1367

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Fudbalski klubovi iz opština Kula, Vrbas i Odžaci i grada Sombora nastavili su za vikend takmičenje u vojvođanskim ligama.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za vikend su odigrane utakmice 19. kola Područne fudbalske lige Sombor. Bez golova su odigrane utakmice između „Radničkog 1918“ iz Ratkova i „Hercegovca“ iz Gajdobre, „Lipara“ i „Krila Krajine“ i somborskog „ŽAK-a“ i OFK „Odžaci“. Ekipa „Rusina“ odigrala je fantastičnu utakmicu, savladavši na domaćem terenu „Budućnost“ iz Paraga sa 4:1. Sivački „Polet“ poražen je kod kuće sa 1:2 od „Borca 46“ iz Obrovca, dok je FK „Kula“ ostala bez bodova izgubivši sa 0:2 od „Starog grada“.

U okviru 19. kola PFL Subotica na terenu u Ravnom Selu slavilo se čak sedam golova „Proletera“ na utakmici protiv „Sloge“ iz Ostojićeva. Ravnoselci su se sasvim zasluženo našli u samom vrhu tabele, odmah ispod kucurske „Iskre“ koja ponosno drži drugu poziciju. Kucurani su u nedelju odneli još tri boda, savladavši kod kuće ekipu iz Sente sa 2:1. „Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja u ovom kolu nažalost nije imala sportske sreće, a pobedu 2:1 odneo je „Napredak“ iz Nadalja.

Fudbalski klub „Hajduk 1912“ iz Kule nazadovao je na tabeli Srpske lige Vojvodina izgubiši u 21. kolu od „Dinama 1945“ iz Pančeva. Kuljani trenutno zauzimaju drugu poziciju sa 45 bodova, za dva boda manje od prvoplasiranog „Kabela“ iz Novog Sada.

Samo malo delilo je fudbalere „Mladosti“ iz Kruščića od boda u Aleksi Šantiću, ali nedostatak sportske sreće i nepoznat teren sprečili su Kruščićane da iz sebe izvuku najbolje. Ova utakmica 13. kola MFL Sombor 1. razred završena je rezultatom 4:3 za FK „Aleksa Šantić“. „Omladinac“ iz Deronja takođe nije dobro prošao na gostovanju jer je od istoimenog kluba iz Bukovca izgubio rezultatom 4:1. Za razliku od ova dva kluba „Zadrugar“ iz Srpskog Miletića je u ovom kolu zabeležio pobedu 1:0 protiv „Partizana“ iz Kupusine i upisao nova tri boda, čime su sa desetog napredovali do sedmog mesta na tabeli.

U 13. kolu MFL Sombor 2. razred sastali su se „Borac“ iz Bačkog Gračaca i „Panonija“ iz Lalića. Gračani su ostvarili još jednu fantastičnu pobedu sa krajnjim rezultatom 4:1 i učvrstili se na samom vrhu tabele. „Lider“ iz Odžaka pobedio je ekipu „Dinama“ iz Sonte sa 1:0 i sačuvao drugu poziciju, odmah ispod „Borca“.

U okviru 19. kola Vojvođanske lige Sever „BSK“ iz Bačkog Brestovca poražen je sa 2:1 od „Tise“ iz Adorjana, somborski „Radnički“ savladao je u gostima „Budućnost“ iz Mladenova, dok je „Polet“ iz Karavukova u ovom kolu bio bolji od odžačkog „Tekstilca“ sa 2:1. Crvenčani su igrali nerešeno 1:1 protiv „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca. Nažalost, OFK „Vrbas“ je u ovom kolu ostao bez bodova i nazadovao na tabeli, tako da sada zauzima šestu poziciju. Somborski „Radnički 1912“ pobedio je na domaćem terenu „Bačku“ iz Pačira sa 3:2.