(FOTO) Deca iz Poletarca u ulozi arheologa uz pomoć odžačkog muzeja

623

ODŽACI - U ponedeljak, 25. marta muzejsku jedinicu u Odžacima je posetilo 40 mališana sa svojim vaspitačicama srednje vaspitne grupe iz centralnog objekta "Poletarac". Deca su imala priliku da vide brojne eksponate i upoznaju se sa bogatom istorijom na ovim prostorima.

Foto: Nena Sovilj

Za učenje uz osmeh i kroz interakciju najzaslužniji su bili upravo zaposleni u Muzeju, kustos istoričar Branislav Srdanović i arheolog Nenad Jončić, jer su na sjajan način približili svaki od eksponata i detaljno im objasnili čemu su oni služili u prošlosti.

Foto: Nena Sovilj

Mališane je najviše zanimalo kako arheolozi pronalaze predmete, pa su vrtić 27. marta posetili arheolog Nenad Jončić i direktorka Biljana Zlatković i u dvorištu vrtića je organizovano arheološko nalazište, a deca su bila mali arheolozi.

Foto: Nena Sovilj

Tom prilikom mališani su iskopavali pravim alatom „kosti“ opcrtavali eksponate koje su pronašli u arheološku beležnicu i na kraju nastavili druženje u radnim sobama gde su postavljali pitanja o prvim ljudima, životinjama iz prošlosti koje su živele u našoj okolini, kao i o nakitu, posudama, prvom oružju.

Foto: Nena Sovilj
Foto: Nena Sovilj