Hotel Bačka komšija Gradskog muzeja u aprilu mesecu

184

VRBAS - Akcija Pozovi komšiju u muzej koju Gradski muzej Vrbas sprovodi u saradnji sa preduzećima i ustanovama, nastavlja se i u aprilu. Komšija Gradskog muzeja tokom ovog meseca biće Hotel Bačka.

Foto: Gradski muzej Vrbas

KUD “Sirmaji Karolj” će u Muzeju od 8. do 12. aprila, od 09:00 do 18:00 časova, održati tradicionalnu Uskršnju izložbu i radionicu, dok ćete 9. aprila od 12:00 sati moći da prisustvujete predavanju o običajima uskršnje trpeze kod Mađara.

Manifestacija Srednjevekovni fast food održaće se 11. aprila od 12:00 sati, kada će gastroheritolog Tamara Ognjević voditi eksperimentalnu radionicu na otvorenom. Prisutni će moći da se upoznaju sa načinom pripreme srednjevekovne pite, ali i da je probaju.

Riznica ukusa – prezentacija, prodaja i degustacija zdrave hrane održaće se 17. aprila od 10:00 do 18:00 časova. Istog dana, tačno u podne, moći ćete da poslušate predavanje Vlada Uvalina o ugostiteljstvu u Vrbasu 1953. godine.

“Pozovi komšiju na keltsko pivo” naziv je predavanja koje će se održati 20. aprila od 12:00 sati. Predavanje će držati arheobotaničar Muzeja Vojvodine Aleksandar Medović, koji će govoriti o rezultatima arheoloških iskopavanja na keltskom nalazištu “Čarnok” kod Vrbasa i nalazima koji ukazuju na proizvodnju piva na ovim prostorima u prvom veku pre naše ere.