Ravno Selo film festival raspisao konkurs za najbolji debitantski scenario

273

RAVNO SELO - Ravno Selo film festival, čiji je izvršni producent preduzeće Zilion film doo, raspisao je konkurs za originalni debitantski scenario.

Na konkursu mogu da učestvuju isključivo fizička lica koja su državljani Republike Srbije i čija dela nisu objavljivana i prikazivana do sada. Radovi se šalju do 6. maja na mejl [email protected].

Učesnici konkursa dužni su da uz konkursnu prijavu dostave sledeću konkursnu dokumentaciju:

  • Sinopsis (tekst koјi ocrtava narativnu strukturu filma, naјvažniјe obrte filma, opisuјe glavne likove, njihove bitne odlike i deјstva)
  • Scenosled ili treatment (pisani predložak budućeg filma, između sinopsisa i prvog nacrta scenariјa) obima do 20 kucanih strana
  • Autorska eksplikaciјa (sadrži motivaciju autora, opis teme i njen značaj, narativni pristup)
  • Biografiјa autora i očitana lična karta

Rukom pisana, potpisana ili već objavljena dela žiri neće razmatrati.

Javni konkurs je nagradnog karaktera i za izabranu originalnu priču – sinopsis, i iz njega izveden originalni scenario, biće dodeljene novčana nagrada od 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Zillion film će autorima nagrađenih dela ponuditi i zaključivanje posebnog ugovora koji će za predmet imati lični angažman na daljem razvoju projekta sa uredničkim timom Zillion filma. U zavisnosti od kvaliteta dobijenog materijala, Zillion film planira da proizvede jedan dugometražni igrani film baziran na pobedničkom scenariju.

Ravno Selo Film Festival selo održaće se po treći put ove godine od 21. do 23. juna.

Ceo tekst konkursa i obrazac za prijavu možete pronaći na ravnoseloff.com.