(VIDEO) Šta ćete sve gledati u bioskopu Jugoslavija tokom aprila

711

VRBAS - Tokom aprila meseca u bioskopu Jugoslavija nas očekuje raznovrsna ponuda najnovijih ostvarenja sedme umetnosti.

Do 5. aprila moći ćete da pogledate animirani film „Korgi – kraljevski pas velikog srca“ i domaću dramu „Šavovi„. O tome više pročitajte na ovom linku.

Ljubitelji likova iz Marvelovog studija film „Kapetan Marvel“ mogu da pogledaju 8, 9. i 10. aprila od 17:30.

Smešten u devedesete godine dvadesetog veka, Kapetan Marvel iz Marvelovog studija je potpuno nova avantura iz do sada neviđenog perioda u istoriji Marvelovog stripskog univerzuma, koja prati Kerol Denvers kako postaje jedna od najznačajnijih junakinja u univerzumu. Dok galaktički rat koji vode dve vanzemaljske rase utiče i na Zemlju, Denvers će se naći zajedno sa malom grupom saveznika u centru vrtloga.

Ruski istorijski spektakl „Tvrđava„, koji je snimljen prema motivima romana Alekseja Ivanova, posetioci vrbaskog bioskopa gledaće takođe 8, 9. i 10. aprila, od 20:00 sati.

Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scnama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Film porede sa Igrom prestola gde je uspešno kombinovano više žanrova.

Za najmađe će 11. i 13. aprila od 18:00 biti prikazan crtani film „Dambo“ koji nam dolazi iz Diznijevog studija.

Vlasnik cirkusa angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći ubedljivog preduzetnika V. A. Vandevera koji skuplja neobične debelokošce za njegov novi, veći od života šou.

Film za kojim trenutno vlada najveće interesovanje, rusko-srpsku koprodukciju „Balkanska međa„, moći ćete da pogledate 11. i 13. aprila od 20:00 sati.

„Balkanska međa“ je posvećena tajnoj operaciji preuzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. Ovi događaji su postali najopasniji za pogoršavanje odnosa između Rusije i Zapada još od Karipske krize.

Na repertoaru će se 15, 16. i 17. aprila od 18:00 sati naći „Gospodin Link„, animirana komedija.

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom severozapadu, Gospodin Link angažuje neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Šangri-La. Zajedno s avanturistkinjom Adelinom Fortnajt, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tokom putovanja na drugi kraj sveta. Na kraju, ovaj će trojac shvatiti da ponekad možeš pronaći porodicu na mestima na kojima bi se najmanje nadao.

Za one starije, termin od 20:00 sati 15, 16. i 17. aprila rezervisan je za horor „Groblje kućnih ljubimaca„.

Ovaj film prati Dr Luisa Krida koji, nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel i njihovo dvoje male dece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kada se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Džudu Krendelu i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posledice.

Od 18:00 časova najmlađi će 19. i 20. aprila moći da pogledaju treći deo epske animirane avanture „Kako da dresirate svog zmaja„.

Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračnijom pretnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

Producentska kuća „Blumhouse“ donosi originalni i inventivni triler „Srećan dan smrti„, koji ćete gledati 19. i 20. aprila od 20:00 sati.

Film govori o studentkinji koja iznova proživljava dan svoje smrti sa svim neočekivanim detaljima i užasavajućim krajem, sve dok ne otkrije identitet svog ubice.

Na repertoaru vrbaskog bioskopa će se 22, 23. i 24. aprila od 18:00 sati naći animirani film „Park čudesa„.

Ovo je uzbudljiva priča o osmogodišnjoj devojčici Džun, koja uz pomoć bujne mašte pravi spektakularan zabavni park, a otkriće da on zapravo postoji u stvarnosti. Ali kada njen voljeni park počne da se urušava, samo ga ona može spasiti, svojim fantastičnim načinom maštanja i vrlo posebnim prijateljima.

Ljubavni film „After“ ćete moći da gledate isto 22, 23. i 24. aprila, ali od 20:00 sati.

Vredna studentkinja i predana kći Tesa Jang započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama. Ona tačno zna šta želi da postigne i koji put treba da sledi. Takav sređeni život raspašće se kao kula od karata kada Tesa upozna tajanstvenog Hardina Skota. On nosi tamu u očima, telo mu je pokriveno tetovažama i živi po sopstvenim pravilima. Hardin je sve što Tesa želi da izbegne, ali nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada želeti. Njihova veza neće biti niti jednostavna ni u ružičastim tonovima, ali svaki izazov s kojim će se suočiti, učiniće njihovu strast još snažnijom.

Filmska redakcija Kulturnog centra Vrbasa zadržava pravo izmene repertoara.