Predsednik opštine Kula raspisao konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja

752

KULA - Javni konkurs se raspisuje za projekte iz oblasti javnog informisanja koji se realizuju u 2019. godini, za koje su obezbeđena sredstva Odlukom o budžetu opštine Kula za 2019. godinu, u iznosu od 6.000.000 dinara, odnosno 1.000.000 za projekte na jezicima nacionalnih manjina.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kompletan tekst oba konkursa možete pronaći na internet prezentaciji opštine Kula. Takođe, na istom mestu možete preuzeti i obrazce za prijavu, kao i plan budžeta projekta.

Što se tiče konkursa za jezike na nacionalnim manjinama, sredstva se dodeljuju za projekte na mađarskom, rusinskom, ukrajinskom i nemačkom jeziku.

U ovoj godini, konkurs će podržavati projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana opštine Kula, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih, poboljšanju kvaliteta života i zaštiti osobama sa invaliditetom, razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Kula za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.