Počele prijave za regatu kanalima DTD i Dunavom koju organizuju „Vode Vojvodine“

719

VOJVODINA - Zaljubljenici u plovidbu od ponedeljka, 15. aprila 2019, mogu da se prijave za učešće u regati "Vode Vojvodine", koja se održava od 21. do 30. juna ove godine.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tokom deset dana, nautičari će ploviti duž 250 kilometara bačkih kanala i Dunava, na kružnoj ruti Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Prigrevica – Doroslovo – Karavukovo – Bačko Novo Selo – Novi Sad.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na ovom linku ili lično u JVP „Vode Vojvodine“, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 25, treći sprat, kancelarija broj 9. Popunjenu i potpisanu prijavu, sa kopijom plovidbene dozvole potrebno je dostaviti lično, poštom ili skenirano elektronskim putem na adresu [email protected].

Za učešće u regati potrebno je imati registrovano plovilo. Podsećamo nautičare da je broj mesta u regati ograničen zbog organizacionih razloga. Više informacija o prijavi može se dobiti putem telefona 021/48-81-409 ili 021/48-81-583.

Već deset godina unazad, JVP „Vode Vojvodine“ povodom Međunarodnog dana Dunava organizuje višednevnu rekreativnu regatu za koju vlada veliko interesovanje kako domaćih, tako i stranih nautičara. Ovo je jedna od najvećih regata u našoj zemlji, u javnosti poznata i kao „krstarenje ravnicom“.

Na ovaj način, JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. S jedne strane, nautičari stiču iskustvo u plovidbi kanalima DTD, a sa druge strane, gradovi i sela na rekama i kanalima dobijaju podstrek za razvoj nautičkog turizma.