OFK Vrbas iznenađenje Vojvođanske lige Sever, Hajduk 1912 sve bliži prvom mestu

1133

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Za vikend, 13. i 14. aprila odigrane su utakmice u ligama u kojima se takmiče klubovi iz opština Kula, Vrbas i Odžaci i grada Sombora.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U okviru 21. kola PFL Sombor, Liparčani su igrali nerešeno bez golova sa „Hercegovcem“, „Radnički 1918“ iz Ratkova postigao je čak pet golova i savladao „Budućnost“ iz Paraga krajnjim rezultatom 5:3, dok je ekipa „Rusina“ bila bolja od pivničke „Slavije“ i uzela tri boda rezultatom 2:0. FK „Polet“ iz Sivca ostvario je treću pobedu u sezoni i sa 3:1 protiv OFK „Odžaci“ upisao sebi tri boda. Posle prvog poluvremena gde je somborski „ŽAK“ vodio sa 1:0, ekipa FK „Kula“ je preokrenula rezultat i upisala sebi pobedu sa 2:1.

Tri kluba iz vrbaske opštine odigrala su za vikend utakmice 21. kola PFL Subotica. Ravnoselski „Proleter“ poslao je tim iz „Sente“ kući bez ijednog gola, napravivši rezultat 3:0. „Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja upisala je još jedan poraz 3:0 i to u Bajmoku od „Radničkog 1905“, dok ekipa „Iskre“ iz Kucure nastavlja istim tempom. Kucurani su pobedili „Napredak“ iz Nadalja sa 2:1 i učvrstili drugu poziciju na tabeli, zaostajući sa samo dva boda za „Vojvodinom“ iz Bačkog Gradišta.

FK „Hajduk“ iz Kule igrao je nerešeno bez golova protiv „Bratstva 1946“ iz Prigrevice. Kuljani su zadržali drugo mesto i za novosadskim „Kabelom“ zaostaju sa samo tri boda. Ceo snimak utakmice pogledajte na linku Hajduk 1912 – Bratstvo 1946.

U 21. kolu Vojvođanske lige Sever „BSK“ iz Bačkog Brestovca poražen je od „Mladosti“ iz Turije sa 2:1, poraz od 3:0 od OFK „Mladost APA“ iz Apatina pretrpeo je i somborski „Radnički“, kao i odžački „Tekstilac“, koji je od „Tise“ iz Adorjana poražen sa 1:0. Crvenčani su igrali nerešeno 2:2 protiv „Budućnosti“ iz Mladenova, dok je „Polet“ iz Karavukova savladao „Slogu“ iz Čonoplje sa 2:1. Iznenađenje Vojvođanske lige Sever je OFK „Vrbas“ koji je postigao čak osam golova i savladao „Bačku“ iz Pačira sa 8:2. Somborski „Radnički 1912“ pobedio je ekipu iz Bajše sa 2:0.

Petnaesto kolo MFL Sombor 1. razred završeno je porazom „Mladosti“ iz Kruščića od „Dunava“ iz Bačkog Monoštora sa 2:0, kao i porazom somborske „Šikare“ 1:2 od ekipe „Terekveša“ iz Svilojeva. S druge strane, „Omladinac“ iz Deronja savladao je „Hajduk“ iz Stapara sa 1:0, a „Zadrugar“ iz Srpskog Miletića bukovačkog „Omladinca“ sa 2:0.

U okviru 15. kola MFL Sombor 2. razred odžački „Lider“ pobedio je „Panoniju“ iz Lalića, a „Borac“ iz Bačkog Gračaca „Jedinstvo Lemeš“ iz Svetozara Miletića.

Jedanaesto kolo MFL Bačka Topola – Mali Iđoš – Vrbas – Bečej – Srbobran završeno je uspešno za naše klubove. „Obilić“ iz Zmajeva nadigrao je „Mladost“ iz Radičevića rezultatom 3:1, a „Budućnost“ iz Savinog Sela „Pobedu“ sa 2:1.