Zakazana rasprava o UPPR „ABC food“, od radnika se traži da se odreknu 60 odsto duga

1544

RUSKI KRSTUR - U Privrednom sudu u Somboru će se u sredu, 17. aprila održati rasprava o novom Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) hladnjače "ABC food" iz Ruskog Krstura.

Poverioci iz Ruskog Krstura, radnici i paprikari nalaze se u „D“ klasi UPPR kao neobezbeđeni poverioci, piše Rutenpres i saznaje da su na adrese krsturskih poverilaca u poslednje tri nedelje stizala pisma iz hladnjače sa pozivima za glasanje, dok su mnogi poverioci dobili prazne koverte bez obaveštenja.

Kako Rutenpres saznaje u Udruženju paprikara „Kapsikum anum“, sa dr Marijom Joksović, koja ih zastupa, dogovoreno je da svaki poverilac pošalje odgovor na adresu suda, a budući da je rasprava odlagana četiri puta do sada, nema organizovanog odlaska na raspravu u Sombor.

Prema starom UPPR, poverioci su se odrekli 40 odsto vrednosti prvobitnog duga, a to je trebalo da bude isplaženo u 10 rata za pet godina, međutim isplata je stala na trećoj i četvrtoj rati. Po novom UPPR, poverioci treba da se odreknu još 60 odsto neisplaćenog duga i da ponovo očekuju isplatu na rate u vremenskom periodu od pet godina.