(FOTO) Čarnokovci doneli u Vrbas pet medalja i pehar

1266

VRBAS - Protekle nedelje održano je prvenstvo Srbije u Pirotu za sve uzrastne kategorije osim seniorske. Bokserski klub „Čarnok“ iz Vrbasa učestvovao je sa šest takmičara.

Foto: BK "Čarnok"

Iako je bilo planirano da prvu postavu ovog trofejnog boks kluba čini sedam boraca, Dušan Drinčić je nažalost tri dana pred polazak dobio boginje i tako bio sprečen da se takmiči.

Za minulo prvenstvo Srbije treneri i stručan tim su pripremali 12 boksera, ali iz ekonomskih razloga, zbog udaljenost Pirota i petodnevnog takmičenje, petoro dece nije dobilo šansu da pokaže svoje boksersko umeće.

„Put do trona bio je izuzetno težak za većinu takmičara, jer su na prvenstvu Srbije učestvovali prekaljeni i iskusni borci iz cele države. Šestoro naših boksera osvojilo je pet medalja i jedan pehar, što „Čarnok“ svrstava u najuspešniji klub prvenstva Srbije, ako se uzme u obzir broj prijavljenih takmičara i osvojenih medalja. Zlatne medalje su osvojili veličanstveni Stefan Camović, Dajana Grmuša, Milica Šijačić i Mašan Nikčević, dok je klubu uručen pehar za Milicu Šijačić kao najbolju juniorku prvenstva Srbije, a Sandra Bril je osvojila bronzano odličje, istakao je trener Igor Škundrić.

Foto: BK „Čarnok“

Najteži zadatak imao je Stefan Camović u kategoriji mladih do 60 kg, trostruki prvak Srbije, četvorostruku prvak Vojvodine i pobednik četiri međunarodna turnira. Voljom žreba u polufinalu susreo se sa najboljim srpskim bokserom Kristijanom Jovanovićem iz Bokserskog kluba „Goša“ iz Smederevske Palanke. Kristijan je godinu dana stariji od Stefana, iskusniji i fizički snažniji borac koji boksuje u Prvoj ligi Srbije. Sve pomenuto nije bilo dovoljno da zaustavi hrabrog Camovića koji ima izgled laneta, a srce lava. Tempo borbe u sve tri runde je bio veoma žestok, sa mnogo jakih udaraca. Iako fizički nadmoćniji, Jovanović nije uspeo da nađe rešenje za pulena „Čarnoka“ koji je dominirao sjajnom tehnikom i taktikom koju su mu zadali treneri Igor Škundrić i Željko Žmukić.

Foto: BK „Čarnok“

„Već početkom prve runde Camović je protivniku prouzrokovao obilno krvarenje iz nosa ali se Jovanović i dalje spartanski borio. Camović je pružio brobu i preko svojih mogućnosti i tako savladao favorita ovog meča. Po mišljenju mnogih, ova borba se svrstava u najbolju borbu prvenstva Srbije“, s ponosom kaže Škundrić.

U finalu se Camović susreo sa Brankom Zeremskim iz BK „Šajkaši“ iz Žablja i ostvario ubedljivu pobedu, uz par brojanja koje je naneo protivniku.

Foto: BK „Čarnok“

Dajana Grmuša je još jednom postala Prvak Srbije. Kao već prekaljeni bokser, svoj posao je odradila rutinski, savladavši Kristinu Milanović i Mariju Lalić u kategoriji mladih do 57 kilograma.

Milica Šijačić, koja se oprobala u više borilačkih disciplina, svoj dom je našla u boksu. Nastupala je u kategoriji juniora do 57 kg i savladala tri protivnice na putu do zlatne medalje: Anu Iričanin, Zoricu Bajin i Andrijanu Belović. Iscrpljujući mečevi bila su veliki test za Milicu koja je postala prvak Srbije.

Foto: BK „Čarnok“

Najveće iznenađenje prvenstva je Mašan Nikčević koji u BK „Čarnok“ trenira nešto više od tri meseca, a već je postao prvak Vojvodine i prvak Srbije. Sve mečeve je završio u prvih 20 sekundi nokautom ili prekidom od strane protivnika. Savladao je Ognjena Komarčevića i Lazara Petrovića i uzeo zlatno odličje.

Sandra Bril se okitila bronzom u borbi sa Ivanom Podkonjak u konkurenciji do 51 kilogram, dok je Damir Jajić za nijansu bio lošiji od svog protivnika i ispao u eliminacijama.

„Pre samo dve nedelje održano je prvenstvo Vojvodine u Šidu gde su takmičari našeg kluba ostvarili odlične rezultate i doneli u Vrbas mnogo medalja. Tokom takmičenja uočili smo da ženski deo Čarnokove selekcije nije u zavidnoj fizičkoj formi, nedostajala im je kondicija i eksplozivnost u borbi. To je bio alarm da pojačamo treninge i baziramo se na poboljšanje fizičkih perfomansi. Usledili su naporni treninzi od dva i po sata dnevno i rezultat nije izostao. Iz Pirota smo se vratili kao najbolji klub, sa najviše zlatnih medalja. Ovo je dokaz da se ozbiljnim i posvećenim pristupom može ostvariti svaki cilj“, istakao je Igor Škundrić i dodao: „Stefan Camović je dobio poziv od dva prvoligaška kluba da se takmiči za njih u Prvoj ligi, ali i pored materijalne privlačnosti za mladog Stefana, Željko i ja smo isključivi da je za Camovića još rano da se bori sa starijim bokserima i pored izuzetnog kvaliteta. Ponavlja se istorija kluba, „napravimo“ vrhunske boksere koje, na našu žalost, preuzmu drugi klubovi, jer mi nemamo da im ponudimo materijalnu satisfakciju za njihove rezultate. Nadamo se i očekujemo podršku opštine Vrbas da boksere iz Vrbasa zadržimo u Vrbasu jer će oni biti najbolji reprezenti naše opštine. Član veća za sport Srđan Stanić čini sve kako bi pomogao mladim talentima da istraju i ostanu kod nas i zahvalni smo mu na tome.“

Foto: BK „Čarnok“

Ekipu BK „Čarnok“ na prvenstvo Srbije je poveo trener Željko Žmukić koji je svaki momenat posvetio bokserima i radio na njihovoj psihičkoj pripremi za mečeve koji su sledili.

„U tim trenucima je veliki pritisak na svakog borca, jer je reč o najvažnijem takmičenju u godini, smirenost i koncentracija je ono što sam uspeo da uspostavim kod naših sokolova“, istakao je Žmukić koji je u ime BK „Čarnok“ Vrbas primio pehar za najbolju juniorku prvenstva Srbije Milicu Šijačić.

Ovaj klub se sprema za nove pobede, predstojeća međunarodna takmičenja, prestižnu Vojvođansku zlatnu rukavicu i 3. Juniorski kup nacija u Vrbasu koji u avgustu mesecu partnerski organizuju Opština Vrbas, BK „Čarnok“ i Bokserski Savez Srbije.