Da biste pripremili koru za ovaj kolač potrebno vam je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika ulja
Za fil je potrebno:
- 700 ml mleka
- 2 kesice pudinga
- 5 kašika šećera
- 8 krem bananica Fina (17g – 10 za 50 RSD), na sniženju je u PerSu prodavnicama do 21. aprila.
- 200 g margarina
- 2 kesice šlag kreme
- 300 ml mleka
U dubljoj posudi dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i ulje.
Pripremljenu smesu prebacite u pleh u kojem želite da pečete kolač. Pecite na 220°C oko 15 minuta. Kada se kora ispeče, presecite je na pola.
Da biste pripremili fil skuvajte puding i ostavite ga da se ohladi. Umutite jedan margarin i dodajte u ohlađeni puding.
Krem bananice iseckajte na kockice ili kako želite i dodajte filu. Umutite dve kesice šlag krema sa 300 ml mleka.
Pripremljenu koru stavite na jednu tacnu i malo poprskajte sa mlekom da bi omekšala. Zatim dodajte fil sa krem bananicama i od gore stavite šlag.
Drugu koru stavite preko šlaga, poprskajte sa malo mleko, pa onda opet namažite jedan sloj fila i šlaga. Ukrasite po želji. Možete staviti voće, mlevenu plazmu, topljenu ili rendanu čokoladu.
Uživajte u svakom zalogaju ovog ukusnog kolača. Prijatno!
Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici.