Pohovana piletina sa pasiranim paradajzom – Kutak za domaćice

427

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ako nemate ideju šta biste mogli spremiti za ručak, predstavljamo vam pohovanu piletinu sa paradajzom. Ukusno, sočno i brzo se priprema.


Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 300 ml pasiranog paradajza TO! (500 ml – 44.90 RSD), na akciji je u svim PerSu marketima od 22.04. do 28.04.
  • 5 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike susama
  • so
  • biber
  • šećer

Priprema:

Pripremljeno meso začinite, uvaljajte u brašno, jaja i prezle koje ste prethodno pomešali sa susamom.

Pržite u ulju dok meso ne dobije zlatno žutu boju, a zatim na ulju propržite brašno i po malo dolivajte pasirani paradajz TO!

Dodajte malo vode ako je potrebno i kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Potom sipajte ostatak začina. Dodajte so po vašoj želji, malo šećera i bosiljak. Na kraju meso prelijte paradajz sosom i pospite seckanim peršunom. Kao prilog možete dodati rižoto, bareno ili sveže povrće.

Prijatno!

Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici.