Za pripremu ovog jela potrebno vam je:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 2 jajeta
- 2 dl ulja
- 300 ml pasiranog paradajza TO! (500 ml – 44.90 RSD), na akciji je u svim PerSu marketima od 22.04. do 28.04.
- 5 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- 2 kašike susama
- so
- biber
- šećer
Priprema:
Pripremljeno meso začinite, uvaljajte u brašno, jaja i prezle koje ste prethodno pomešali sa susamom.
Pržite u ulju dok meso ne dobije zlatno žutu boju, a zatim na ulju propržite brašno i po malo dolivajte pasirani paradajz TO!
Dodajte malo vode ako je potrebno i kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Potom sipajte ostatak začina. Dodajte so po vašoj želji, malo šećera i bosiljak. Na kraju meso prelijte paradajz sosom i pospite seckanim peršunom. Kao prilog možete dodati rižoto, bareno ili sveže povrće.
Prijatno!
Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici.